AFM a publicat calendarul programelor pentru 2022. Când începe Rabla pentru electrocasnice în acest an

Administraţia Fondului pentru Mediu a făcut public calendar anual de lansare, pe sesiuni, pentru diverse programe.

16 ian. 2022, 10:51
AFM a publicat calendarul programelor pentru 2022. Când începe Rabla pentru electrocasnice în acest an

AFM a publicat calendarul programelor pentru 2022. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că încearcă astfel să fie asigurată o transparenţă maximă şi predictibilitate.

AFM a publicat calendarul programelor pentru 2022. Când începe Rabla pentru electrocasnice în acest an

„Pentru ziua de astăzi mai avem un anunţ extrem de important: un calendar al programelor cu finanţare lansate de AFM pentru 2022. Este pentru prima dată când AFM, pentru a asigura transparenţă în ceea ce priveşte deciziile pregătite cât şi predictibilitate pentru beneficiar, a pregătit un calendar anual de lansare pe sesiuni pentru diverse programe, astfel încât atât autorităţile publice locale cât şi persoanele fizice şi persoanele juridice să îşi etapizeze, să îşi pregătească proiectele în funcţie de acest calendar.

Este minimum minimorum pentru a asigura o transparenţă maximă şi predictibilitate. În caz contrar, atât autorităţile publice locale cât şi companiile, cât şi persoanele fizice se trezesc în ultima zi, în ultimele săptămâni şi nu au timp să pregătească, pe de o parte, proiecte de calitate, pe de altă parte se creează o presiune prea mare pe instituţia AFM şi câteodată această presiune generează şi greşeli inevitabile”, a declarat Tanczos.

Potrivit calendarului, Rabla pentru electrocasnice se va derula în două etape în acest an: prima la data de 6 mai 2022 cu un buget total de 40 de milioane de lei, iar cea de-a treia la data de 2 decembrie, cu un buget total de 60 de milioane de lei. Ghidul de finanţare va fi publicat la data de 11 februarie.

Citește și: Veste proastă pentru românii care cumpără maşini second hand. Ministrul Mediului: „Rămâne varianta ca anumite taxe existente, în cazul maşinilor vechi şi foarte poluatoare, să fie majorate”
 

În ce priveşte programul „Sisteme fotovoltaice”, Ghidul de finanţare va fi publicat la data de 29 aprilie cu un buget total de 300 de milioane de lei, urmat de cinci etape cu alocări egale, de câte 60 de milioane de lei, după cum urmează:
– etapa 1: 28 iulie;
– etapa 2: 25 august;
– etapa 3: 29 septembrie;
– etapa 4: 27 octombrie;
– etapa 5: 24 noiembrie.

Citește și: Rabla pentru electrocasnice 2021. A fost EPUIZAT bugetul în 90 de minute. S-au dat vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare
 

 


loading...
Partenerii noștri