After-school-urile intră în vacanţă forţată de două săptămâni, a decis CNSU. Creşele rămân deschise

Şcolile se închid de luni în toată ţară, dar CNSU propune, în premieră ca şi after-school-urile să fie suspendate timp de două săptămâni.

22 oct. 2021, 16:42
After-school-urile intră în vacanţă forţată de două săptămâni, a decis CNSU. Creşele rămân deschise

Suspendarea activităților cu prezență fizică în toate unitățile de tip after school este propusă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență în decizia adoptată vineri după-amiază cu privire la restricțiile pentru combaterea pandemiei, inclusiv vacanța de două săptămâni care începe luni.

„S-a abilitat Ministerul Educației să emită ordinul pentru introducerea vacanței pe 14 zile în tot sistemul școlar. Aici vorbim inclusiv de after-school-uri care sunt menționate în hotărârea de guvern și rămâne doar la nivelul de creșe. Ele sunt singurele care vor rămâne deschise”, a declarat Raed Rafat.

E OFICIAL! Noi RESTRICȚII intră în vigoare de luni! Masca obligatorie peste tot, circulația interzisă după orele 22, mai multe activități suspendate pentru nevaccinați

Ar fi pentru prima dată când se închid și after schoolurile, din iunie 2020 și până acum.

Ce spune decizia de astăzi, 22 octombrie 2021, a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, cu privire la after-school-uri și școli private:

“Art.8 – (1) Se suspendă activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în toate unitățile de învățământ privat, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021.

Circulația în afara locuinței, INTERZISĂ după ora 22 începând de luni! Această categorie de persoane este excepția

(2) Se propune suspendarea activităților cu prezența fizică la nivelul tuturor unităților sau operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school, în perioada 25.10.2021-05.11.2021.”

22-10 - 2021 Hotarare CNSU nr 91 ref măsuri de protectie sanitara COVID-19

Ministrul Educației declarase, miercuri seara, că vacanţa anunţată de preşedintele Klaus Iohannis nu se aplică afterschool-urilor: „Structura anului şcolar, respectiv stabilirea perioadei vacanţelor şcolare, nu are impact asupra activităţii afterschool-rilor, acestea fiind obligate să desfăşoare activităţile specifice cu respectarea strictă a normelor de protecţie sanitară. De asemenea, activitatea desfăşurată în cadrul acestora nu este asimilată cu activitatea didactică desfăşurată în cadrul unei unităţi de învăţământ.”

Ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că a semnat ordinul care prevede că reşcolarii şi elevii intră în vacanţă timp de două săptămâni, începând de luni. Documentul a fost trimis la Monitorul Oficial pentru a fi publicat.
„Prin derogare de la prevederile Ordinul ministrului educaţiei nr. 3.243 din 5 februarie 2021, privind structura anului şcolar 2021-2022, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 156 din 16 februarie 2021, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2021, preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, gimnazial, liceal, profesional şi postliceal de stat sunt în vacanţă”, se arată în ordinul ministrului Educaţiei nr. 5490.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a precizat că documentul a fost semnat şi trimis la Monitorul Oficial, pentru a fi publicat.

Ordin ME 5490_22.10.2021_conf.Hot.CNSU_nr.91_22.10.2021