After-schoolurile cu plată din şcoli au fost legalizate

Publicat: Sâmbătă, 15 Februarie 2020 10:22 // Actualizat: Sâmbătă, 15 Februarie 2020 10:22 // Sursa: romaniatv.net

After-schoolurile din şcoli, plătite de părinţi, cu profesorii de la clasă, au fost legalizate odată cu adoptarea unei noi legi în Senat.

Această decizie a ridicat semne de întrebare, deoarece unele voci susţin că implicarea profesorilor de la clasă în programe after school, plătite, încalcă normele de etica şi regulamentele şcolare prin faptul că pot fi asimilate meditaţiilor.

Ce prevede noua lege: articolul 58

Noile reguli prevad ca acolo unde statul, consiliile judetene sau consiliile locale nu finanteaza programul „Scoala dupa scoala" parintii pot incheia contracte cu unitati de invatamant preuniversitar pentru inchirierea spatiilor destinate educatiei, respectiv contracte de furnizare de servicii educationale cu profesori incadrati in sistemul de invatamant.

Profesorii se pot inregistra si incheia contracte de furnizare de servicii educationale inclusiv sub forma de persoane fizice autorizate.

Atunci cand profesorul provine de la o alta unitate de invatamant decat cea in care se presteaza serviciul, este necesar acordul Consiliului de Administratie al scolii care incheie contractul de inchiriere a spatiului.

Parintii, pentru gestionarea, finantarea programului „Scoala dupa scoala," pot infiinta organizatii neguvernamentale care incheie contractele cu unitatile de invatamant in numele acestora.

Statul va sustine generalizarea ofertarii programului „Scoala dupa scoala" pentru intregul sistem de invatamant preuniversitar pana in anul 2030, in mai multe etape.

Citeşte restul pe Supermame.ro

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
after school Legea învăţământului scoala dupa scoala
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8127
RON
28 Feb
noapte 2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H