Agent de poliţie de la IPJ Ilfov, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Alin-Narcis Pascariu, agent de poliţie în cadrul IPJ Ilfov, pentru trafic de influenţă.

26 mart. 2014, 16:38
Agent de poliţie de la IPJ Ilfov, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Potrivit unui comunicat al DNA, în 2013, Alin-Narcis Pascariu a primit suma de 50.000 lei, în trei tranşe – prima de 5.000 lei, a doua de 15.000 lei şi a treia de 30.000 lei – de la un denunţător, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă ofiţerul de poliţie din IPJ Ilfov – Serviciul de Investigare a Fraudelor ce efectua ancheta în dosarul în care era cercetat pentru evaziune fiscală, astfel încât să primească o soluţie favorabilă, potrivit Agerpres.

Angajat al IPJ Ilfov, reţinut pentru 24 de ore pentru trafic de influenţă

DNA precizează că în cele din urmă însă denunţătorul a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

„În 2013, în perioada aprilie-mai, denunţătorul a fost citat la sediul IPJ Ilfov pentru a da anumite lămuriri în legătură cu un dosar în care era anchetat. (…) În contextul în care, de mai mulţi ani, era prieten cu inculpatul Pascariu, denunţătorul a precizat că a luat legătura cu el pentru a stabili dacă poate să-l ajute în legătură cu dosarul în care era cercetat. Ca urmare a acestor discuţii, inculpatul s-a prezentat la domiciliul denunţătorului, ocazie cu care l-ar fi înştiinţat că va fi ajutat, în sensul că va primi o soluţie de netrimitere în judecată, dacă-i va fi remisă suma de 50.000 lei”, susţin procurorii.

În 4 martie 2014, Pascariu a fost reţinut de procurori şi ulterior arestat preventiv în urma deciziei Tribunalului Bucureşti. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra unui autoturism ce aparţine inculpatului, în limita sumei de 50.000 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov.