Agent de securitate aeroportuară, arestat pentru că folosea identitatea unui mort

Au descoperit că era imigrant ilegal, după 20 de ani de când lucra ca agent de pază la aeroportul din New Jersey. Bărbatul, de origine nigeriană, trăia sub identitatea unui american ucis în 1992. Culmea este că acum coordona securitatea aeroportuară.

RomaniaTV.net
15 mai 2012, 12:09
Agent de securitate aeroportuară, arestat pentru că folosea identitatea unui mort

Bimbo Oyewole, de 54 de ani, era cunoscut cu numele de Jerry Thomas, un bărbat ucis în urmă cu 20 de ani. Tot de atunci Bimbo a început să lucreze la aeroportul din New Jersey, iar acum conducea o echipă de 30 de ofiţeri, a căror misiune era asigurarea liniştii terminalelor pe timp de noapte.

Oficiali ai Agenţiei pentru Securitate în Transporturi au declarat că trecutul agentului a fost verificat amănunţit înainte de angajare.

Bărbatul a fost reţinut după ce un anonim a spus poliţiei că Bimbo foloseşte identitatea unui mort. Adevăratul Jerry Thomas a fost ucis în 1992 într-un cartier din New York.

Poliţia a redeschis acum cazul asasinatului lui Thomas pentru a stabili dacă nigerianul a avut legătură cu această crimă. Oficialii din poliţie cred că bărbatul a folosit identitatea pentru a nu fi deportat din America, după ce locuia ilegal în ţară din 1989.