Agenţi economici din domeniul turismului renunţă la afaceri. Vezi cât costă un hotel

Numărul ofertelor de vânzare a hotelurilor şi pensiunilor, atât pe litoral cât şi la munte, a crescut cu 30%, raportat la perioada de toamnă a anului trecut.

RomaniaTV.net
14 mart. 2012, 06:47
Agenţi economici din domeniul turismului renunţă la afaceri. Vezi cât costă un hotel

„Dacă în lunile de toamnă, în zonele turistice din România, existau 70-80 de hoteluri şi pensiuni scoase la vânzare prin intermediul portalului, în prezent, numărul acestora este cu 30% mai mare, atingându-se un nou record al ultimelor 12 luni pe acest segment în ianuarie, când numărul unităţilor turistice scoase la vânzare online a sărit de 100”, informează imobiliare.ro.

Peste 80% din oferta totală de hoteluri şi pensiuni este concentrată în 5 judeţe. Braşovul conduce într-un clasament naţional după numărul de oferte, cumulând 22,7% din oferta totală. Constanţa se situează pe locul al doilea, cu 20,6% din oferta totală. Urmează judeţele Bihor (15,5%), Prahova (12,4%) şi Cluj (11,3%). Celelalte anunţuri de vânzare, 17,5% din ofertă, sunt distribuite în restul ţarii.

„Motivul pentru care mulţi renunţă la hoteluri sau pensiuni este acela că este extrasezon. Pe lângă asta, ofertele de acest gen se vând greu, fapt ce permite cumularea lor pe site-urile de specialitate”, a spus pentru RTV.NET, Daniel Crainic, administrator imobiliare.ro.

Cele mai scumpe oferte

Cea mai scumpă unitate scoasă la vânzare în acest moment aflată în baza de date www.imobiliare.ro este situată în zona Clăbucet din Predeal. Este vorba despre un complex hotelier cu acces direct la una din cele mai cunoscute pârtii din Predeal. Complexul este format din trei unităţi de cazare, dispune de 50 de camere şi o parcare de 40 de locuri. Este complet echipat şi utilat pentru a fi dat în exploatare imediat. Preţul acestui complex se ridică la 6,5 milioane de euro.

Pe locul al doilea în topul celor mai scumpe hoteluri scoase la vânzare în acest moment, se află o unitate de 4 stele situată în zona Bună Ziua din Cluj-Napoca. Situat la 2 km de şoseaua ce leagă Turda de Cluj, într-o zonă verde, hotelul dispune de 45 de camere duble, 4 apartamente de lux, şi o camera pentru persoane cu deficienţe motorii. Printre facilităţi se numără cele 4 săli de conferinţe cu o capacitate de 10 până la 220 de locuri. Restaurantul hotelului are o capacitate de până la 350 de locuri. De asemenea, există o cramă (60 locuri), un club (80 locuri), o terasă (150 de locuri) şi o suprafaţă exterioară ce poate asigura logistica necesară organizării unui eveniment de 180 de persoane. Preţul solicitat în acest caz este de 5,6 milioane de euro.


loading...