Agenţi Secret Service au făcut 27 de percheziţii în Bucureşti. Operaţiunea viza înşelăciuni cu criptomonede

Publicat: Sâmbătă, 09 Februarie 2019 09:52 // Actualizat: Sâmbătă, 09 Februarie 2019 10:13 // Sursa: romaniatv.net

Aproape 100 de poliţişti şi agenţi Secret Service au făcut 27 de percheziţii în Bucureşti şi în nouă judeţe într-un dosar în care un grup de români a înşelat cetăţeni americani prin intermediul unor site-uri de comerţ electronic, prejudiciul fiind de aproximativ 34 de milioane de dolari. În premieră pentru autorităţile de aplicare a legii din România, au fost indisponibilizate criptomenede RIPPLE şi BITCOIN, cu valoare aproximativă de 5.000 de dolari.

Foto: pressalert.ro

"În urma unei cereri de asistenţă judiciară internaţională, transmisă de Secret Service (Statele Unite ale Americii), Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., a derulat investigaţii privind un grup de români implicat în diferite forme de fraudă informatică şi spălarea banilor. Victimele erau cetăţeni americani, iar prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 34.000.000$. Cercetările au arătat faptul că activitatea infracţională a persoanelor implicate ar fi debutat în anul 2016", anunţă IGPR.

Prin intermediul unor site-uri de comerţ electronic, membrii grupului ar fi postat anunţuri cu marfă care, în realitate, nu exista, convingând victimele să trimită bani pentru bunurile comandate (inexistente).

În urma solicitării primite de la autorităţile competente din Statele Unite ale Americii, aproape 100 de poliţişti din strucuturile de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti, Craiova, Cluj, Ploieşti, Piteşti, Olt, Ilfov, Ialomiţa, Teleorman şi Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au făcut 27 de percheziţii la domiciliile şi reşedintele persoanelor vizate. La percheziţii au participat şi agenţi ai Secret Service.

În urma acţiunii, au fost ridicate sau indiponibilizate 51 de telefoane mobile, 8 HDD –uri, 40 de memory stick-uri, 32 de laptop-uri, 12 tablete, 5 de unităţi centrale P.C., 86 de medii optice (CD/DVD), un aparat foto, 11 carduri bancare, 3 carduri de memorie şi 2 autoturisme (în valoare aproximativă de 61.000 de euro). De asemenea, au mai fost ridicate sumele de 207.600 de lei, 24.500 de euro, 5.000 de USD şi 5.500 CHF.

În aceeaşi zi, prin intermediul Serviciului de Investigare Financiară a Grupurilor de Criminalitate Organizată din cadrul D.C.C.O., au fost puse în aplicare ordonanţe de instituire a sechestrului asigurător cu privire la 10 bunuri imobile (7 terenuri, o casă şi 2 apartamente), cu o valoare totală estimată de 310.000 de euro.

Trebuie subliniat faptul că, în premieră pentru autorităţile de aplicare a legii din România, au fost indisponibilizate criptomenede RIPPLE şi BITCOIN, cu valoare aproximativă de 5.000 de dolari.

În cauză, au fost identificate şi duse la sediul D.I.I.C.O.T., precum şi la brigăzile de combaterea criminalităţii organizate din Cluj şi Craiova, 18 persoane.

Totodată, 14 persoane implicate au fost preluate de Servicul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, pentru demararea procedurilor de punere în executare a mandatelor internaţionale de arestare. Ulterior, persoanele în cauză au fost extrădate în Statele Unite ale Americii.

Cercetările efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fraudă informatică, spălarea banilor şi constituirea unui grup infracţional organizat au beneficiat de suportul de specialitate din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
DIICOT percheziţii Secret Service
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 feb 19:37
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Sunt Geaman dar m-am chinuit toata viata sa nu dau motive nimanui sa zica despre faptul ca ma eticheteaza zabauga.Am avut o vecina Rac si a zis ca merge la vrajitoare ca ii sunt in plus in bloc dar de ce,nu stiu.
09 feb 19:32
Răspunde | Votează email 0 email
ANONIM
MMMM,nu inseamna neaparat ca suna bine si cum strangem pumnul nu arata neaparat ca suntem periculosi.Sunt pareri.Nu jignim ca sa luam drepturi,bunuri,joburi,cand esti batjocorit se mai intampla sa mai jignim.
09 feb 14:38
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
Iau Utrogest ca nu mi-a venit perioada lunara pentru femei,insa imi explic faptele ca fiind facute doar pentru ca sunt sadici.
09 feb 13:49
Răspunde | Votează email 0 email
Anonim
Comentau dupa noi, pe langa Tribunale si diverse institutii ca vazuse acea femeie ca animala aia de mama ei nu mergea pe strada ca are piciorul rupt.
09 feb 13:40
Răspunde | Votează email 0 email
GABU MARIA LORENA
Acum o sa cada pe toti taximetristii.Si-asa cauta tot felul de pretexte sa nu angajeze oameni si sa nu faca bani din munca.
1
EUR
4.7612
RON
25 May
noapte 12 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H