Agenţia cehă de securitate cibernetică avertizează: nu folosiţi sisteme de programare de la Huawei şi ZTE

Publicat: Luni, 17 Decembrie 2018 23:35 // Actualizat: Luni, 17 Decembrie 2018 23:35 // Sursa: romaniatv.net

Agenţia cehă de securitate cibernetică a avertizat luni împotriva utilizării de sisteme de programare şi echipamente de la societăţile chineze de telecomunicaţii Huawei şi ZTE, afirmând că acestea constituie o ameninţare pentru securitatea Republicii Cehe, relatează AFP.

"Principala problemă o reprezintă contextul juridic şi politic din Republica Populară Chineză unde societăţile amintite mai sus operează în primul rând", a declarat în comunicatul său Agenţia naţională cehă pentru securitate a informaţiei şi securitate cibernetică.

"Legile chineze impun societăţilor private având sediul în China să coopereze cu serviciile de informaţii. În consecinţă, introducerea lor în sistemele-cheie ale unei ţări ar putea reprezenta o ameninţare", potrivit agenţiei.

Filiala cehă a Huawei a criticat raportul şi a cerut agenţiei să prezinte fapte în loc să-i atace reputaţia, a informat agenţia cehă de presă CTK.

Avertismentul a fost făcut la puţin timp după publicarea unui raport al serviciilor cehe de informaţii asupra activităţilor intense de spionaj ale diplomaţilor chinezi în această ţară membră a Uniunii Europene şi NATO.

Mai multe ţări suspectează Huawei de legături cu serviciile chineze de informaţii. Statele Unite, Australia şi Japonia şi-au anunţat intenţia de a boicota grupul chinez din motive de securitate.

Cu toate acestea, vecinul occidental Cehiei, Germania, a refuzat să se alăture acestei mişcări, afirmând recent că nu deţine dovezi că Huawei ar putea utiliza echipamentele sale pentru spionaj.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cehia China huawei securitate cibernetică sisteme de programare ZTE
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
20 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H