Agenţia europeană de rating, operaţională în următoarele luni

Publicat: Luni, 13 Februarie 2012 22:32 // Actualizat: Luni, 13 Februarie 2012 22:32 // Sursa: RTV.net

Agenţia de rating europeană, despre care au vorbit în repetate rânduri diverşi responsabili ai UE, va reprezenta o entitate privată şi va fi operaţională în lunile următoare, a declarat fostul şef al Băncii Europene de Investiţii, (BEI) Philippe Maystadt într-un interviu acordat în exclusivitate ziarului belgian La Libre Belgique.

Potrivit sursei, în crearea unei astfel de agenţii este angrenat în prezent grupul de consultanţă Roland Berger, cu sprijinul unor industriaşi germani.

Ideea formării unei agenţii de rating europene a devenit din nou actuală după ce agenţia internaţională de rating S&P a retrogradat în luna ianuarie a.c. ratingul suveran de credit pentru nouă din cele 17 ţări din zona euro, între care Franţa, Italia, Spania şi Portugalia.

În opinia ex-preşedintelui BEI, faptul că agenţia europeană va fi o entitate privată are un rol crucial. 'Nu ar fi fost o idee bună dacă guvernele europene ar fi creat o agenţie proprie de rating; ea nu s-ar fi bucurat de încredere', a opinat bancherul, care s-a aflat 12 ani la conducerea BEI. Începând cu luna ianuarie a.c., Maystadt a fost înlocuit în funcţie de germanul Werner Hoyer.

Particularitatea BEI, înfiinţată în 1958 şi al cărei sediu se află în Luxemburg, este de a finanţa proiecte care leagă Europa de Vest de cea de Est, inclusiv pe termen lung.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
agenţie de rating Banca Europeană de Investiţii BEI Philippe Maystad UE
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H