Agenţia de turism Genius Travel a anunţat clienţii prin email că intră în INSOLVENŢĂ. Turiştii au depus plângeri penale

Mai mulţi români furioşi au ieşit în stradă după ce Agenţia de turism GENIUS TRAVEL i-a anunţat că au rămas fără vacanţă prin email. Aşa că în plin sezon oamenii au rămas şi fără vacanţă, şi fără bani pentru că firma a intrat în insolvenţă. Mai mult, Agenţia de turism Genius Travel a fost exclusă din patronatul Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), ca urmare a prejudiciilor create.

17 aug. 2016, 09:28

UPDATE. 

„Relativ la pachetele turistice achiziţionate de dumneavoastră vă anunţăm că începând din 16.08.2016, societatea Genius Travel se află în stare de insolvenţă de fapt, urmând ca până la data de 19.08.2016 să depunem la Tribunalul Bucureşti o cerere de deschidere a procedurii insolvenţei. Sumele plătite de dumnevoastră vor fi înscrise în listele cu creditori ale societăţii şi veţi fi citat ulterior de către administratorul judiciar, pentru a vă înscrie la masa credală. Totodată, va rugăm sa nu mai efectuaţi călătoria aferentă pachetului turistic pentru că aceasta nu a mai putut fi plătită din motivele descrise mai sus. Ne cerem scuze pentru situaţia creată!”, aşa arată mesajul dintr-un email trimis de Agenţia de turism Genius Travel (membră ANAT) unui client care a cumpărat o vacanţă în Bulgaria pentru luna august.

Citeşte şi:  ANT: Dacă în 15 zile reprezentanţii agenţiei de turism Genius Travel nu ne prezintă documentele, retragem licenţa

Reprezentanții ANT au menționat că Genius Travel deține poliță de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere și a sumelor achitate de către turist, în cazul insolvabilității sau falimentului agenției de turism. Polița a fost emisă de German Romanian Assurance pentru suma de 10.000 dolari, fiind valabilă până la data de 21 aprilie 2017.

Primul email:

La Tribunalul Bucureşti nu figura nicio cerere pentru intrare în insolvenţă până marţi.

Primul mesaj, din data de 12 august, transmitea clientului să nu mai plece în vacanţă pentru că agenţia va intra în insolvenţă, fiind similar cu cel de sus, în timp ce al doilea, transmis la o zi distanţă, menţiona că situaţia s-a rezolvat şi încuraja efectuarea călătoriei.

Al doilea email:

Citeşte şi Turiştii români vor fi mai protejaţi. Se înfiinţează fondul de garantare pentru pachetele turistice

Al treilea email:

Vă rugăm sa ignoraţi notificarea anterioară (cea prin care agenţia menţiona că nu a plătit călătoria-n.red) şi vă informăm că situaţia a fost remediată şi că vă puteţi efectua vacanţele achiziţionate prin Genius Travel în condiţiile contractului pe care l-aţi încheiat cu societatatea noastră„.

Contactat de ZF, Ştefan Bogdan, acţionar al agenţiei Genius Travel, nu a dorit să lămurească situaţia, menţionând că „este o problemă internă”. Datele de la Registrul Comerţului arată că Ştefan Bogdan deţine 20% din acţiunile Genius Travel, iar un pachet de 80% este controlat de Ionuţ Costea.

Agenţia de turism Genius Travel, exclusă din patronatul ANAT

Agenţia de turism Genius Travel, care şi-a anunţat clienţii printr-un email că nu mai pot merge în vacanţă din cauză că va intra în insolvenţă, a fost exclusă din patronatul Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), ca urmare a prejudiciilor create, a anunţat miercuri asociaţia. De asemenea, ANAT precizează că va înainta „cât de curând” un proiect de act normativ pentru înfiinţarea unui fond privat de garantare.

„ANAT a cerut explicații Genius Travel încă de vineri, 12 august, când mai mulți turiști au contactat asociaţia, în urma mesajului primit de la agenție, prin care își anunța starea de insolvență. ANAT a îndrumat turiștii să își verifice rezervările, chiar și după ce sâmbătă agenția a declarat turiştilor ei şi asociaţiei că a depășit situația critică de vineri. Plângerile au continuat şi marți, când Genius Travel a repetat anunțul referitor la deschiderea procedurii de insolvență, de data aceasta pe 19 august. ANAT urmăreşte evoluţia situaţiei pentru a informa turiştii ce au de făcut pentru obţinerea despăgubirilor legale. Situația actuală îndreptățește asociația să ceară încă o dată revizuirea cadrului legal referitor la garantarea sumelor achitate de turiști. ANAT va avansa cât de curând un proiect de act normativ pentru înființarea unui fond privat de garantare” se arată în comunicatul ANAT.

Bogdan Ştefan a pus bazele agenţiei Genius Travel alături de un asociat în 2008, iar în 2014 a luat în chirie un hotel din Uzlina, comuna Murighiol. Agenţia de turism vinde vacanţe în Delta Dunării dar şi în Bulgaria, Turcia, Grecia dar şi în destinaţii exotice, fiind revânzător de pachete de turism făcute de marii jucători din piaţă.

Genius Travel a devenit una dintre cele mai cunoscute agenţii de pe piaţa din România. Cu peste 35.000 de turişti gestionaţi până în prezent, o cifră de afaceri de peste 3 milioane de euro, mai mult de 150.000 de susţinători pe Facebook şi peste 2 milioane de vizitatori pe site, Genius Travel se afla în topul agenţiilor din România.

Anul trecut, agenţia de turism a avut pierderi de 514.000 de lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Datoriile se ridicau la 2,4 milioane de lei, mai arată mfinante.ro. Agenţia figurează cu 29 de angajaţi anul trecut.

Citeşte şi România este vedeta sezonului 2016, cu creşteri mari faţă de anul 2015 la pachetele turistice