ANT: Dacă în 15 zile reprezentanţii agenţiei de turism Genius Travel nu ne prezintă documentele, retragem licenţa

Reprezentanții Autorității Naționale pentru Turism (ANT) au notificat, miercuri, conducerea agenției de turism Genius Travel să își prezinte toate documentele în următoarele 15 zile la sediul ANT, în caz contrar licența de turism urmând să fie retrasă din oficiu.

17 aug. 2016, 10:54
ANT: Dacă în 15 zile reprezentanţii agenţiei de turism Genius Travel nu ne prezintă documentele, retragem licenţa

„În urma sesizărilor primite la Autoritatea Națională pentru Turism, reprezentanții Direcției Generale Autorizare și Control Turism au efectuat un control la sediul agenției de turism Genius Travel. Urmare a controlului efectuat s-a constatat că agenția de turism nu mai funcționează la sediul pentru care s-a emis licența de turism”, se arată într-un comunicat al ANT.

Reprezentanții ANT au menționat că Genius Travel deține poliță de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere și a sumelor achitate de către turist, în cazul insolvabilității sau falimentului agenției de turism. Polița a fost emisă de German Romanian Assurance pentru suma de 10.000 dolari, fiind valabilă până la data de 21 aprilie 2017.

Citeşte şi:  Agenţia de turism Genius Travel a anunţat clienţii prin email că intră în INSOLVENŢĂ. Turiştii au rămas şi fără bani şi fără vacanţe

În conformitate cu Ordinul președintelui ANAT și ca urmare a faptului că operatorul economic în cauză nu a solicitat încetarea definitivă a activității la sediul respectiv, a fost transmisă către agenția Genius Travel o notificare prin care reprezentanții săi sunt invitați la sediul ANT în vederea prezentării documentelor agenției de turism. Conform comunicatului ANT, în cazul neprezentării, după 15 zile de la data primirii notificării prin scrisoare recomandată, licența de turism se retrage din oficiu.

Tot miercuri, Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a anunțat excluderea Genius Travel, pentru prejudicii morale create asociației, prejudicii de imagine create agențiilor de turism membre și nemembre, care funcționează corect și își respectă clienții, prejudicii materiale create turiștilor care au cumpărat vacanțe de la Genius Travel și nu le pot efectua.