Agenţia de turism Terra Tourism a intrat în insolvenţă. ANAT anunţă că turiştii vor fi despăgubiţi

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a anunţat că a luat la cunoştinţă de faptul că agenţia de turism Terra Tourism va declanşa procedura de insolvenţă şi că va oferi turiştilor consultanţă pentru a se înscrie la masa credală. 

RomaniaTV.net
24 iun. 2018, 07:54
Agenţia de turism Terra Tourism a intrat în insolvenţă. ANAT anunţă că turiştii vor fi despăgubiţi

Agenţia Terra Tourism şi-a anunţat, vineri seară, printr-un email partenerii şi clienţii că nu-şi mai poate onora obligaţiile faţă de aceştia şi le-a recomandat să se adreseze asiguratorului City Insurance. 

„Cu părere de rău vă anunţăm ca Terra Tourism este, începând de astăzi, 22.06.2018, în imposibilitatea de a mai onora angajamentele asumate. În consecinţă, vom declanşa procedura de insolvenţă. Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism vă rugăm să vă adresaţi asiguratorului societăţii (poliţa de insolvabilitate seria BN, Nr 000000764 încheiată la City Insurance SA ) şi să faceţi demersurile necesare pentru recuperarea sumelor. Regretăm întreaga situaţie precum şi neplăcerile cauzate. Echipa Terra Tourism”, este mesajul primit de clienţii şi partenerii agenţiei.

”Deşi numărul turiştilor afectaţi de intrarea în insolvenţă a Terra Tourism este limitat, situaţia este regretabilă”, arată un comunicat al ANAT.

Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism, turiştii se pot adresa asiguratorului agenţiei, poliţa de insolvabilitate seria BN Nr 000000764 este încheiată la City Insurance SA.

Turiştii urmează a fi despăgubiţi în limita sumei de 50.000 de dolari, valoarea totală a poliţei de asigurare.

”Reprezentanţii juridici ai ANAT sunt la dispoziţia turiştilor pentru a le oferi consultanţă în demersurile privind înscrierea la masa credală”, spun reprezentanţii patronatului.

În ultimii doi ani, ANAT a înaintat mai multe propuneri către Ministerul Turismului pentru modificări legislative care să asigure o garantare a sumelor plătite de turişti în cazul intrării în insolvenţă a agenţiei de turism, dar nu s-a ajuns la un consens.

”Noua Directiva UE nr 2302/2015, care va fi transpusă şi în legislaţia românească începând din 1 iulie 2018, va reglementa modul de aplicare, iar ANAT îşi exprimă determinarea pentru ca împreună cu Ministerul Turismului să asigure condiţiile necesare pentru garantarea efectivă şi reală a pachetelor de servicii turistice şi pentru asigurarea unui mediu de business sustenabil agenţiilor de turism din România”, subliniază ANAT.


loading...