Agenţia Europeană a Medicamentului a făcut anunţul! Remdesivir va fi folosit în tratarea coronavirusului

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat, joi, ca antiviralul Remdesivir să fie folosit pentru tratarea pacienţilor afectaţi de Covid-19, potrivit AFP, anunță news.ro.

RomaniaTV.net
25 iun. 2020, 18:21
Agenţia Europeană a Medicamentului a făcut anunţul! Remdesivir va fi folosit în tratarea coronavirusului

Recomandarea Agenţiei se referă la tratamentul pentru noul coronavirus a adulţi şi adolescenţi începând cu vârsta de 12 ani, care suferă de pneumonie şi care au nevoie de supliment de oxigen, adică cei „afectaţi de o boală gravă”.

„Remdesivir este primul medicament contra Covid-19 care este recomandat pentru autorizare în UE”, a transmis într-un comunicat agenţia cu sediul la Haga, precizând că această recomandare trebuie să fie aprobată de Comisia Europeană.

Citeşte şi: Un medicament pentru tratarea peritonitei infecţioase la pisici, antidotul împotriva coronavirusului

Comisia Europeană „vizează o decizie pentru autorizarea punerii pe piaţă condiţionat a remdesivir în cursul săptămânii următoare”, a precizat EMA. Un studiu al EMA a demonstrat că pacienţii afectaţi de Covid-19 şi trataţi cu remdesivir se recuperează în medie cu patru zile mai repede decât ceilalţi bolnavi.

Dezvoltat iniţial împotriva febrei hemoragice Ebola, remdesivir al laboratorului american Gilead este prima terapie care a arătat o anumită eficienţă la pacienţii spitalizaţi cu Covid-19 într-un studiu clinic semnificativ, deşi efectul său a fost considerat modest. Folosirea remdesivir la Tearapie intensivă în spitale a fost autorizată în Statele Unite, apoi în Japonia.