Agenţia Europeană a Medicamentului a făcut anunţul! Remdesivir va fi folosit în tratarea coronavirusului

Publicat: Joi, 25 Iunie 2020 21:21 // Actualizat: Joi, 25 Iunie 2020 21:21 // Sursa: romaniatv.net

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat, joi, ca antiviralul Remdesivir să fie folosit pentru tratarea pacienţilor afectaţi de Covid-19, potrivit AFP, anunță news.ro.

Recomandarea Agenţiei se referă la tratamentul pentru noul coronavirus a adulţi şi adolescenţi începând cu vârsta de 12 ani, care suferă de pneumonie şi care au nevoie de supliment de oxigen, adică cei "afectaţi de o boală gravă".

"Remdesivir este primul medicament contra Covid-19 care este recomandat pentru autorizare în UE", a transmis într-un comunicat agenţia cu sediul la Haga, precizând că această recomandare trebuie să fie aprobată de Comisia Europeană.

Citeşte şi: Un medicament pentru tratarea peritonitei infecţioase la pisici, antidotul împotriva coronavirusului

Comisia Europeană "vizează o decizie pentru autorizarea punerii pe piaţă condiţionat a remdesivir în cursul săptămânii următoare", a precizat EMA. Un studiu al EMA a demonstrat că pacienţii afectaţi de Covid-19 şi trataţi cu remdesivir se recuperează în medie cu patru zile mai repede decât ceilalţi bolnavi.

Dezvoltat iniţial împotriva febrei hemoragice Ebola, remdesivir al laboratorului american Gilead este prima terapie care a arătat o anumită eficienţă la pacienţii spitalizaţi cu Covid-19 într-un studiu clinic semnificativ, deşi efectul său a fost considerat modest. Folosirea remdesivir la Tearapie intensivă în spitale a fost autorizată în Statele Unite, apoi în Japonia.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Agenţia Europeana a Medicamentului coronavirus EMA remdesivir tratament
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8397
RON
07 Jul
noapte 15 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H