Agenţia Mondială Antidoping consideră echitabilă decizia în cazul Contador

Agenţia Mondială Antidoping (AMA) consideră echitabilă decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de suspendare a rutierului Alberto Contador pentru o perioadă de doi ani pentru dopaj, informează AFP.

RomaniaTV.net
07 feb. 2012, 07:59
Agenţia Mondială Antidoping consideră echitabilă decizia în cazul Contador

„Această decizie a TAS este echitabilă şi arată eficienţa Codului Mondial Antidoping”, a declarat preşedintele AMA, John Fahey.

„Ingerinţa politică a Spaniei în procesul din primă instanţă este regretabilă şi a dus inevitabil la apel”, a adăugat fostul premier australian, precizând că Agenţia Mondială Antidoping va continua să îşi exercite dreptul de apel la TAS când va considera că regulile Codului nu sunt respectate.

Contador, depistat pozitiv la 21 iulie 2010, a fost judecat iniţial de federaţia spaniolă. La sfârşitul lunii ianuarie 2011, federaţia a propus un an de suspendare pentru sportiv.

Numeroase personalităţi din Spania, până la premierul de atunci Jose Luis Zapatero, l-au susţinut pe Contador, iar federaţia spaniolă l-a declarat apoi nevinovat.

Pentru a obţine o sancţiune fără presiuni politice, Uniunea Ciclistă Internaţională a făcut apel la TAS.

Rutierul spaniol Alberto Contador a fost suspendat doi ani de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) după ce a fost depistat pozitiv la Turul Franţei în 2010. Forul de la Geneva, care l-a suspendat pe Contador cu efect retroactiv din 25 ianuarie 2011, a luat în considerare şi suspendarea provizorie spaniolului, din august 2010 până în februarie 2011. Suspendat până la 6 august 2012, Contador nu va putea participa la ediţia din acest an a Marii Bucle.

Alberto Contador, câştigător al Turului Franţei în 2010, a fost depistat pozitiv în timpul competiţiei, la 21 iulie. În eşantioanele prelevate de la sportiv s-au descoperit urme infime de clenbuterol, produs interzis.