Agenţia naţională britanică de luptă împotriva criminalităţii, despre arestarea lui Ghenosu: Infractorii nu vor găsi un refugiu aici

Interlopul Florn Ghinea, dat în urmărire după ce a fugit din România şi prins la Londra, a fost audiat miercuri şi s-a dispus arestarea acestuia până în 15 septembrie, a anunţat Agenţia naţională britanică de luptă împotriva criminalităţii (National Crime Agency, NCA), relatează The Associated Press. Adjunctul directorului NCA Tom Dowdall a avertizat că infractorii ”nu vor găsi un refugiu în Regatul Unit”.

15 aug. 2018, 17:17
Agenţia naţională britanică de luptă împotriva criminalităţii, despre arestarea lui Ghenosu: Infractorii nu vor găsi un refugiu aici

Florin Ghinea, în vârsă de 43 de ani, a fost reţinut după ce a plecat de la o sală de sport, la Watford, la aproximativ 25 de kilometri de centrul Londrei, a anunţat miercuri NCA.

Autorităţile române îl caută pe Ghinea, cunoscut în lumea interlopă drept „Ghenosu”, pe care îl acuză că ar fi organizat o reţea de trafic de persoane care a trimis românce în Irlanda, Finanda şi Dubai, în vederea exploatării lor sexuale. El este acuzat, de asemenea, de plănuirea asasinării unui infractor rival.

În cadrul unei audieri la Westminster Magistrates Court, miercuri, s-a dispus arestarea sa până la următoarea audiere, pe 25 septembrie.

Infractorii „nu vor găsi un refugiu în regatul Unit”, a avertizat adjunctul directorului NCA Tom Dowdall.

Poliţia Română a anunţat marţi că Florin Nicoale Ghinea, care a dispărut în luna mai chiar înaintea unor descinderi ale DIICOT la locuinţa sa, fiind dat în urmărire, a fost prins şi arestat la Londra, urmând ca după primirea mandatului european de arestare emis de autorităţile române să fie prezentat instanţei Westminster Magistrate Court pentru a dispune asupra executării mandatului european de arestare şi predării către România.

În luna mai, Florin Ghinea a fost dat în urmărire şi se află pe lista Europol cu cei mai căutaţi fugari, după ce o instanţă de judecată a emis pe numele său mandat de arestare preventivă în lipsă.

Florin Ghinea a dispărut de acasă cu foarte puţin timp înainte ca procurorii DIICOT şi trupele speciale să descindă la locuinţa sa din judeţul Dâmboviţa, în cadrul unei ample acţiuni împotriva criminalităţii organizate.

Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan afirma la acel moment, referindu-se la cazul interlopului Nicolae Ghinea, că dacă s-au scurs informaţii, s-au scurs de la ofiţerii care au avut acces la acestea. Dan a precizat că se fac verificări cu privire la această situaţie. Dan spunea că nu vrea să se pronunţe înainte ca verificările să fie efectuate în această privinţă, dar că atitudinea nu va fi „tolerată” în cazul în care se va dovedi că au existat scurgeri de informaţii.