Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul în legătură cu fostul director al RATB, Adrian Sorin Mihail

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău în legătură cu fostul director al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Adrian Sorin Mihail, pe care îl acuză de conflict de interese.

24 mai 2021, 09:53
Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul în legătură cu fostul director al RATB, Adrian Sorin Mihail

Pe scurt, Agenţia Naţională de Integritate îl acuză pe fostul director Adrian Sorin Mihail că şi-a semnat singur hotărârea prin care a ăncetat suspendare sa din funcţie.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către ADRIAN SORIN MIHAIL, a infracţiunii de „conflict de interese” (text în vigoare până la data de 28.07.2017), prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de serviciu aferente funcţiei de Director General al Regiei Autonome de Transport Bucureşti (fiind suspendat din funcţia de şef serviciu în cadrul Serviciului Progamare) a îndeplinit acte prin care a obţinut direct un folos patrimonial pentru sine, respectiv a semnat Hotărârea prin care s-a adoptat încetarea suspendării din funcţia de şef serviciu şi totodată numirea sa într-o funcţie superioară (inginer şef) în cadrul Direcţiei Exploatare”, a transmis instituţia, conform News.ro.

Adrian Sorin Mihail a lucrat timp de peste 24 de ani în RATB, iar în intervalul ianuarie 2017 – noiembrie 2018 a deţinut funcţia de director general.

În prezent, deţine funcţia de director executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov.

Citeşte şi: Alin Brâncuşi, martorul protejat care şi-a retras declaraţiile din dosarul lui Ponta, aduce noi înregistrări BOMBĂ, inclusiv o discuţie cu Marcel Vela: „Dacă mă certaţi, riscaţi să închid telefonul”