Alin Brâncuşi, martorul protejat care şi-a retras declaraţiile din dosarul lui Ponta, aduce noi înregistrări BOMBĂ, inclusiv o discuţie cu Marcel Vela: „Dacă mă certaţi, riscaţi să închid telefonul”

Martorul protejat Alin Brâncuşi, care şi-a retras declaraţiile în dosarul în care sunt anchetaţi Victor Ponta şi Dan Şova, a venit joi cu noi acuzaţii pentru Oficiul Naţional pentru Protecţia Martorilor, dar şi a ministrului de Interne de la acea vreme, Marcel Vela, cu care a şi avut o discuţie telefonică, pe care a şi prezentat-o.

20 mai 2021, 23:15
Alin Brâncuşi, martorul protejat care şi-a retras declaraţiile din dosarul lui Ponta, aduce noi înregistrări BOMBĂ, inclusiv o discuţie cu Marcel Vela: „Dacă mă certaţi, riscaţi să închid telefonul”

Martorul protejat Alin Brâncuşi a revenit joi în emisiunea lui Victor Ciutacu, de la România TV, pentru a prezenta noi înregistrări spectaculoase, care arată modul în care el şi soţia sa au fost trataţi de Oficiul Naţional pentru Protecţia Martorilor. În prima fază, a fost prezentată înregistrarea unei convorbiri între soţia lui Alin Brâncuşi şi ofiţerul de legătură „Luminiţa”, care recunoaşte că „atât s-a putut”.

Alin Brâncuşi , un martor sub acoperire care apare pe hârtie ca fiind protejat de stat după ce a denunțat fapte grave de corupție, și-a retras declarațiile date în dosarele care-i privesc pe fostul premier Victor Ponta și pe fostul senator Dan Șova și nu mai cooperează cu autoritățile române. Acesta a vorbit din nou în exclusivitate la Punctul culminant, emisiune moderată de Victor Ciutacu.

Un martor sub acoperire își retrage toate declarațiile în dosarul Ponta – Șova
„Martor protejat: Mie cine îmi rezolvă problemele, Luminița? Unde să mă duc? Ce să fac eu? Te informez pe tine, tu spui mai departe și mie mi se întoarce, ce? Atâtea informări, atâtea evenimente care s-au întâmplat..cu gloanțele la ușă, cu mașinile distruse, cu prezoanele desfăcute, cu coșciuge la ușă, cu heleron distrus la mașină. Ce ați făcut, mă, cu toate astea? Cu deconspirarea mea ca martor protejat…cu care mă amenințați voi că dacă fac procura asta mă dați afară din program. Dar cu ăialalți ce ați făcut, mă? Cu ăialalți ce ați făcut?

Luminița: Nu te dă..nu avem noi calitatea să te dăm afară din program, Simona.

Martor protejat: Luminița, ce ați făcut cu ăialalți?

Luminiţa: Există personal abilitat care se ocupă

Martor protejat: Mă dar voi ce sunteți, mă? Voi nu sunteți abilitați cu nimic, mă? Mă care e protecția pe care mi-o oferă acest program? Care e protecția?

Luminița: Păi nu..Personal abilitat din cadrul oficiului…

Simona: Care serviciu?

Luminița: Din cadrul oficiului…

Martor protejat: Mă..mi-a fost desfăcută roata la mașină, m-ai pus să-ți fac poze. Ce-a făcut personalul abilitat? Te-ai interesat?

Luminița: Și-a făcut treaba…

Martor protejat: Ce înseamnă și-a făcut treaba?

Luminița: A evaluat probabil riscurile.

Martor protejat: Pe mine nu m-a informat nimeni cu nimic..oameni care au stat la mine în fața blocului, cu privire la masini care m-au urmărit în trafic, cu privire la faptul ca mi s-a desfacut roata la masina..

Luminița: Nu trebuia nimeni să te informeze pe tine…Aceste informații sunt strict pentru programul de protecție încât programul să-și facă..încât voi să fiți protejați.

Martor protejat: Care protecție? Ce protecție, mă, fată?

Luminița: Vrei protecție? Atunci întoarce-te în țară.

Martor protejat: Cât am fost în țară ce protecție mi-ați oferit

Luminița: Nu a fost..nu a fost..a fost situația de așa natură.

Martor protejat: Cine răspunde?

Luminița: Slavă domnului, nu s-a întâmplat nimic”, este prima înregistrare oferită de Alin Brâncuşi.

Alin Brâncuşi susţine că ONPM refuză să pună în aplicare dispoziţii ale Înaltei Curţi.

„Astea sunt discutiile intre noi si ONPM care dureaza de ani de zile. Refuza sa informeze instanta asupra pericolului si informeaza ca noi am fugit de sub protectie si nu ne mai pot proteja, desi noi am plecat din tara la indicatia ONPM-ului.

Eu nu sunt aici pentru a discuta vinovatia sau nevinovatia cuiva. Noi suntem martori protejati in 3 dosare diferite, sunt prevazute de instanta toate masurile de protectie, iar ONPM refuza sa puna in aplicare aceste masuri. Discutiile si situatia rezulta foarte clar din hartiile si inregistrarile pe care vi le-am pus la dispozitie. Aceste lucruri ni s-au intamplat in timp ce eram in tara, ca martori protejati. Rapunsul lor la tot ce ni s-a intamplat a fost sa le trimit poze cu rotile intepate, cu masina distrusa.”, a spus Alin Brâncuşi, în exclusivitate la România TV.

A doua înregistrare explozivă prezentată de martorul protejat este chiar o discuţie pe care acesta a avut-o cu ministrul de Interne de la acea vreme, Marcel Vela.

„Alin Brâncuşi: Bună ziua, domnule ministru
Marcel Vela: Bună ziua!
A. B.: Domnule ministru, ce faceți cu situația noastră? Sunteți informat de 3 zile despre infracțiunile
M. V.: Cine sunteți?
A.B.: Alin Brancusi mă numesc, știți bine cine sunt.

M.V.: Alin …Nu am salvat numele, îmi cer scuze. Nu mă certați, vă rog
A.B.: Vă cert, domnule ministru, pentru că situația noastră e critică.
M.V.: Eu răspund la telefoanele care sunt sau nu în memoria telefonului fiind amabil. Dacă mă certați, riscați să vă certați singur pentru că închid telefonul. Ascultați-mă, să vorbim pozitiv – 0.44
Mi-ați făcut niște sesizări și reclamații, Dvs sunteți în situația cu martor protejat

Alin Brâncuşi: „Cum au ajuns la mine lucruri clasificate? Nu din incompetenţa miliţienilor?”

A.B.: Da, domnule ministru.
M.V.: Am dat-o la cei care se pricep să verifice…ați spus de polițiști…nu pot să mă duc, ca ministru, la IGPR să fac verificări. Eu am dat in verificare. Toate mesajele Dvs le-am dat fw la cei care controlează. Aștept un răspuns de la ei. Și v-am scris, că m-ați mai certat într-o zi pe text că primesc raportul și vă comunic decizia. Punct.
A.B.: Bun..întrebarea mea către dumneavoastră..

M.V.: Dacă ați înțeles asta, vă rog să așteptați raportul. Dacă nu, trimiteți hârtie și primiți oficial hârtie, dacă sunteți nemulțumit că am fost amabil.
A.B.: Eu vă rog să-mi spuneți dacă ați ascultat acele înregistrări.
M.V.: Nu discut la telefon.
A.B.: De ce?

M.V.: Știți că sunt clasificate unele lucruri?
A.B.: Ce sunt clasificate?
M.V.: Haideți că nu discut la telefon lucruri clasificate.
A.B.: Nu discutați la telefon? Atunci discutăm public.

M.V.: Lucrurile clasificate ce mi le-ați dat dumneavoastră le-am dat la verificat
A.B.: Cum au ajuns la mine lucrurile alea clasificate? Nu din incompetența milițienilor? Că eu nu am ORNIS, nu am secret de serviciu..nu din incompetența milițienilor? – 2.17
M.V.: O clipă…primesc raportul și vă aduc la cunoștință concluziile specialiștilor.
A.B.: Ce specialiști? Sunt niște analfabeți juridic. Habar nu au.

M.V.: Dacă folosiți cuvinte gen milițieni, analfabeți…
A.B.: Asta sunt..sunt martor protejat și m-au dat afara din țară. De doi ani de zile sunt dat afară din țară de către Ministerul de Interne. Înțelegeți situația? Mi-au fost distruse mașinile, am găsit gloanțe la ușă și nu vrea să le ridice nimeni.

M.V.: O să primiți concluziile raportului.
A. B.: Când o să le primesc?
M.V.: Când se finalizează.
A.B.: Se îngroapă și se spală ca de obicei…
M.V.: Nu se îngroapă…Vă spun că nu mi-ați mai spus niciodată ce s-a întâmplat, am luat act.…vă rog..am răspuns, sunt în ședință..v-am spus ce se întâmplă.
A.B.: Trebuie să vă faceți timp să discutați aceste lucruri cu mine. Mă voi duce și voi protesta în fața ambasadei. Să stie toata lumea, dacă am lucruri clasificate și Dvs nu le luați în seamă. Cum au ajuns acele lucruri clasificate în posesia mea? (Se aude cum Vela închide telefonul)”.

„Nu am primit niciodata niciun raspuns, iar documentele pe care le am nu au niciun nivel de clasificare.”, a spus joi Alin Brâncuşi în emisiunea Punctul Culminant.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu premierul Cîţu: PNRR nu are o coerenţă şi o viziune clară a anilor pe care îi trăim