Agenţia Naţională de Integritate: procurorul Mihnea Nicolaescu de la Parchetul Ilfov, găsit incompatibil

Publicat: Marţi, 01 Aprilie 2014 12:10 // Actualizat: Marţi, 01 Aprilie 2014 12:10 // Sursa: romaniatv.net

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor în cazul lui Mihnea Constantin Nicolaescu, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Foto: bzi.ro

Potrivit unui comunicat al ANI, magistratul s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 1 mai 2004 - 27 noiembrie 2011, fiindcă a deţinut, simultan, funcţiile de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 (2004 - 2011), la Parchetul Ilfov (2011 - prezent), cât şi calitatea de asociat în cadrul SC D.R.M. Compact SRL.

Mihnea Constantin Nicolaescu este acuzat că a încălcat dispoziţiile care prevăd că funcţia de procuror este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior, şi că magistraţilor le este interzis să aibă calitatea de asociat, membru în organele de conducere, administrare sau control la societăţi.

Nicolaescu ar putea fi decîzut din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii sau a încetării de drept a mandatului, după cum spune legea.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANI demnitate publica incompatibil integritate magistrat procuror
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 apr 12:17
...

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al...
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H