Agenţia Naţională de Integritate: Un ales local trebuie să demisioneze înainte să fie numit în Guvern

Agenţia Naţională de Integritate a transmis Secretariatului General al Guvernului, la solicitarea acestuia că potrivit legii, o persoană cu o funcţie de ales local trebuie să demisioneze din funcţie înainte să fie numită într-un post de membru al Guvernului, au transmis reprezentanţii Executivului.

10 feb. 2014, 12:55
Agenţia Naţională de Integritate: Un ales local trebuie să demisioneze înainte să fie numit în Guvern

Solicitarea SGG a fost transmisă luni, iar răspunsul a fost formulat tot în cursul acestei luni, au precizat oficialii Guvernului.

VEZI ŞI EŞEC în negocierile din USL privind funcţia lui Iohannis: Nu am ajuns la o concluzie, discuţiile se reiau marţi

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost desemnat vineri, de PNL, pentru funcţiile de vicepremier şi ministru de Interne.

Premierul Victor Ponta a declarat că îl propune pe Klaus Iohannis la conducerea Ministerului de Interne, deoarece la această instituţie este nevoie de o situaţie clară, de stabilitate, şi că problema funcţiei de vicepremier va fi discutată rapid în USL

Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, luni, că îşi reafirmă determinarea pentru a deveni vicepremier, menţionând că va face toţi paşii ceruţi de lege pentru acest lucru şi precizând: „Acest lucru este treaba mea şi nu am neapărat nevoie de sfaturi decât dacă le cer”.

El a spus că va face orice pas este nevoie pentru fi în legalitate.

„Voi face orice pas este nevoie pentru fi în legalitate, dar acest pas îmi aparţine, îl voi face atunci când trebuie şi atunci îl voi anunţa”, a spus Iohannis.