Victor Ponta îl propune pe Iohannis la Interne. Funcţia de vicepremier rămâne în discuţie

Premierul Victor Ponta îl propune luni pe Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru de Interne. Funcţia de vicepremier rămâne încă în discuţie, urmând să fie analizată în USL.

RomaniaTV.net
10 feb. 2014, 09:06
Victor Ponta îl propune pe Iohannis la Interne. Funcţia de vicepremier rămâne în discuţie

Premierul Victor Ponta a declarat că îl propune, luni, pe Klaus Iohannis la conducerea Ministerului de Interne, deoarece la această instituţie este nevoie de o situaţie clară, de stabilitate, şi că problema funcţiei de vicepremier va fi discutată rapid în USL.

Potrivit Mediafax, Ponta a precizat că urmează să îl informeze şi pe preşedintele Traian Băsescu despre faptul că va înainta luni această nominalizare, dar a amintit că şeful statului a declarat deja public că are o părere bună despre Iohannis.

Premierul a arătat că urmează să aibă o întrevedere atât cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, cât şi cu Klaus Iohannis în acest sens.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost desemnat vineri, de PNL, pentru funcţiile de vicepremier şi ministru de Interne.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sâmbătă că a discutat cu premierul Victor Ponta înainte ca liberalii să anunţe public remanierea mai multor miniştri şi propunerea lui Klaus Iohannis ca membru al Guvernului şi a căzut de acord asupra acestora cu prim-ministrul.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta a declarat anterior că are o relaţie foarte bună cu Klaus Iohannis şi că îl doreşte în Guvern, deoarece ar fi un mare câştig, dar că „deciziile tehnice” legate de poziţii şi de procedurile necesare vor fi luate în ţară, „cu calm”, în cadrul coaliţiei.


loading...