Agenţie de turism spaniolă: România nu e destinaţie pentru familii cu copii sau pentru îndrăgostiţi

Lipsa agrementului, infrastructura rutieră proastă şi seviciile de slabă calitate plasează România în afara destinaţiilor preferate de familiile cu copii sau de îndrăgostiţi, a declarat Javier Garcia del Valle, directorul general al Happy Tour, agenţie de turism cu capital spaniol.

RomaniaTV.net
09 mai 2012, 14:25
Agenţie de turism spaniolă: România nu e destinaţie pentru familii cu copii sau pentru îndrăgostiţi

„Am patru copii. Când călătoresc cu ei, mă întreb: copiii mei au ce să facă acolo, odată ajunşi la destinaţie? România nu este o destinaţie în care copiii să facă ceva, să nu se plictisească. Nici Bulgaria nu este, deşi stă mai bine decât România. Pentru copii este nevoie de aquapark-uri şi alte facilităţi. Problema este legată şi de infrastructură, pentru că nu vrei să ţii copiii şase ore pe drum”, a spus Del Valle, cetăţean spaniol rezident în România.

Potrivit Mediafax, el a afirmat că mai mult de 25% din familiile care călătoresc în timpul verii merg cu copiii în vacanţă.

Oficialul Happy Tour crede că România nu este potrivită nici ca destinaţie pentru îndrăgostiţi.

„România este o destinaţie pentru vânători, pentru natură, Bucureştiul este foarte cunoscut în afară pentru viaţa de noapte, adică pentru discoteci, cluburi. România este căutată şi pentru cazinouri, mai ales de evrei şi arabi”, a adăugat el.

Del Valle spune că România mai are mult de lucrat la capitolul servicii

„Vă dau un exemplu personal, petrecut într-un restaurant. Am vrut să mănânc ceva repede. Orice ceream mi se răspundea cu nu. I-am explicat că am la dispoziţie doar jumătate de oră şi tot nu a înţeles. Nu mi-a oferit alternativă. Spunea nu înainte de a afla ce anume vreau. În general, nu se întâmplă astfel de situaţii în ţări pregătite pentru turism ca Spania sau Turcia. Dar cea mai mare problemă a României este infrastructura. România este o ţară foarte frumoasă, cu foarte multe oportunităţi. Am văzut Delta, Sibiul, Sighişoara sau Braşovul. Este frumos peste tot, dar stai blocat în trafic până ajungi acolo”, a adăugat Javier Garcia del Valle.

El crede că România ar trebui să promoveze mitul Dracula şi Delta Dunării, foarte cunoscute în lume, însă rar asociate cu România.

„Avem Dracula, Delta Dunării – un fluviu foarte cunoscut în toată Europa şi în toată lumea. Întreaga deltă a fluviului este aici, dar noi nu o promovăm. Dacă mergi în SUA, în Ilinnois, şi întrebi: Ce ştiţi despre România? Aţi auzit de Dracula? Şi dacă ţi se răspunde că da, atunci asta trebuie să promovăm. Dracula este una dintre cele mai citite cărţi din lume şi este tradusă în foarte multe limbi străine. Dacă promovarea este deja făcută, de ce nu ne folosim de acest brand?”, a afirmat managerul celei mai mari agenţii de turism din România.