Agenții Poliției Locale Vaslui sunt acuzați de exces de zel. Au încătușat un bunic într-un parc, în fața nepoatei de 10 ani care plângea în hohote

Agenții Poliției Locale Vaslui sunt acuzați de exces de zel, după ce au încătușat un bunic în fața nepoțelei sale de doar 10 ani care s-a speriat și a început să plângă.

19 iul. 2023, 15:07
Agenții Poliției Locale Vaslui sunt acuzați de exces de zel. Au încătușat un bunic într-un parc, în fața nepoatei de 10 ani care plângea în hohote
Polițiștii Locali din Vaslui sunt acuzați de exces de zel

Incidentul a avut loc luni seară într-un parc din Vaslui și a fost făcut public de fiul bunicului încătușat, profesor la un liceu din municipiu. Bărbatul este indignat de cum au procedat agenții de poliție, acuzându-i pe aceștia că au pus în pericol sănătatea fetiței sale, care suferă de afecțiuni cardiace.

„Doi agenți ai Poliției Locale Vaslui au reușit să facă ordine publică într-un parc din Vaslui din zona gării. Au luat și îmbrâncit doi bătrâni care supravegheau nepoțica în timp ce se juca alături de alți copii. Rușine să vă fie”, a scris acesta.

Acesta le reproșează polițiștilor că fac „de râs instituția și pe ceilalți colegi care sunt cu caracter”.

Citește și: Nuntă pe stadion, fără aprobare, organizată de un consilier local din Gorj. Reabilitarea locului a costat peste 7 miliarde de lei

Agenții au sosit în parc în jurul orei 22.20, după ce un locatar a sunat la 112 și a anunțat că este deranjat de țipetele copiilor care se jucau în parc. Fiul celor doi pensionari spune că părinții lui au ieșit cu nepoata în parc pentru că temperatura din locuință era insuportabilă.

„Puneți cătușe unui bunic nevinovat, care are 73 de ani, în fața nepoțelei care are 10 ani și plângea în hohote, mare realizare”, a mai scris acesta pe Facebook.

Bărbatul a posta mai multe fotografii cu mâinile învinețite ale bunicilor, dar și un filmuleț care surprinde o parte din intervenția agenților. În filmare se aude și vocea unui copil care plânge în timp ce strigă „Bicu! Bicu!”.

Imaginile postate au stârnit un val de critici la adresa agenților de poliție.

Citește și: Costel din Vaslui a intrat în Cartea Recordurilor! După ce a făcut închisoare în Groenlanda, a fost angajat gardian al instituției! Odată eliberat, bărbatul nu s-a mai dat dus din stabilimentul care oferă condiții de 5 stele

Poliția Vaslui dă vina pe bunic

Reprezentanții Poliției Locale Vaslui susțin că informațiile apărute pe rețelele sociale „sunt trunchiate” și nu sunt obiective.

„Cei doi polițiști locali au intervenit acolo au experiență de peste 20 de ani, iar în această perioadă s-au confruntat cu tot felul de spețe și niciodată nu au avut probleme. Luni seara, aceștia au ajuns în părculeț în jurul orei 22.20, unde l-au surprins pe bărbatul respectiv consumând băuturi alcoolice de față cu mai mulți minori. 

Bărbatul nu doar că a refuzat să se legitimeze, ba mai mult, a început să adreseze injurii și amenințări celor doi colegi ai noștri. O asemenea atitudine contrară normelor de conviețuire socială nu poate fi un exemplu pentru educația copiilor care au asistat la incident”, a transmis conducerea Poliției Locale Vaslui, citează libertatea.ro.

În acest caz, Primăria municipiului a solicitat verificări urgente și a anunțat că polițiștii vor plăti cu funcția, dacă se va constata că intervenția lor a fost abuzivă.

„Nu tolerez astfel de situații și nu prea cred în ‘cântecul de lebădă’ al polițiștilor locali implicați. Poliția Locală trebuie să-i protejeze pe cetățeni, nu să poarte discuții cintradictorii cu aceștia în parcuri. Ei trebuie să aibă o conduită ireproșabilă, să fie profesioniști, pentru că și noi, Consiliul Local, le asigurăm suficiente fonduri. Eu vă garantez un lucru: cine a greșit va plăti cu funcția!”, a declarat viceprimarul municipiului, Lucian Braniște.