Aglomeraţie la Policlinica Titan din Capitală. Sute de oameni aşteaptă să-si facă analize medicale gratuite

Este aglomeraţie la Policlinica Titan din Capitală, încă de la primele ore ale dimineţii. Sute de oameni aşteaptă să-si facă analize medicale gratuite, din fondurile alocate de Casa Asigurărilor de Sănătate a Municipiului Bucuresti.

01 apr. 2021, 12:43
Aglomeraţie la Policlinica Titan din Capitală. Sute de oameni aşteaptă să-si facă analize medicale gratuite

Aglomeraţie la Policlinica Titan din Capitală. În prima zi a lunii aprilie, sute de oameni s-au îmbulzit la analize gratuite încă de la primele ore ale dimineţii.

Aglomeraţie la Policlinica Titan din Capitală. Administrator: „Suntem depăşiţi”

Citeşte şi Alexandru Rafila spune că al treilea val al pandemiei ar putea să ţină şase săptămâni. Medicul critică raportările zilnice de Covid: „E clar că cifrele nu sunt cunoscute”

Administratorul Policlinicii Titan spune că sunt depăşiţi de numărul mare de persoane care vor să-şi facă analize înainte ca banii alocaţi de Casa de Sănătate să se termine.

„Suntem depășiți, am rugat laboratoarele care dețin contracte de vânzare-cumpărare să facă programări, pentru că ar fi mai ușor cu programare. Dacă pacientul e programat cu dată și oră ar veni atunci și nu ar mai fi aceste aglomerări”, a precizat Nicoleta Necula, administratorul Policlinicii Titan, potrivit digi24.

Coada formată de sute de oameni se întinde pe o mare parte din bulevard, iar apoi continua pe o stradă dintre blocuri.

„Nu mai am răbdare. Mi-au înghețat picioarele şi stau de la 7 fără zece aici (…) Trebuie să ajung neapărat să fac aceste analizele, de ele depinde tratamentul meu medical. Am tensiune, diabet şi alte complicații.

Au zis că nu au fonduri şi pentru că nu au fonduri nu fac programare. Ne-au pus să venim de la 1, pentru că de la 1 aprilie se rezolvă problema.

Nu mi se pare normal. Dacă am apelat să le facem cu bani ne-au chemat de a doua zi. O să stau până când nu se va mai putea recolta din cauza orelor (…) Pe o singură analiză mi-au cerut 280 de lei. Din amarul astă de pensie nu am de unde să dau atâta”, a explicat o femeie, prezentă la coadă, potrivit Antena 3.

În fiecare lună, sute de oameni se îmbulzesc în fața laboratoarelor medicale de analize din toată țara. Aceștia își cer dreptul la analize și investigații gratuite, la care le dau dreptul cotizațiile plătite la asigurările de sănătate. Mulți pacienți se trezesc cu noaptea în cap și se așează la coadă la laboratoarele medicale, sperând că vor prinde un loc. Sunt cozi precum cele care se formau, pe vremea dictaturii comuniste, înainte de 1989, în fața magazinelor alimentare.

Citeşte şi Clotilde Armand mai taie o gratuitate în sectorul 1: „Nu putem să acordăm asistenţă medicală gratuită tuturor”