Aglomeraţie pe Autostrada A1, A2 şi pe mai multe drumuri naţionale UPDATE

Traficul rutier este aglomerat, luni, pe toate drumurile naţionale şi în special pe Valea Prahovei, unde se circulă în coloană între staţiunile Predeal şi Sinaia. De asemenea, pe Autostrada A1 coloana de maşini care vor să intre în Bucureşti se întinde pe 7 kilometri.

RomaniaTV.net
09 apr. 2018, 10:22
Aglomeraţie pe Autostrada A1, A2 şi pe mai multe drumuri naţionale UPDATE

Centrul INFOTRAFIC dinInspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza numărului mare de autovehicule care se deplasează către capitală, se circulă în condiţii de aglomeraţie pe mai multe tronsoane de drumuri naţionale şi autostrăzi, astfel:

– DN1, între Predeal şi Buşteni, respectiv Posada şi Comarnic;

– DN1A, între Vălenii de Munte şi Făgetu;

– DN2 Focşani – Goleşti şi Aliceni – Buzău;

– DN3, între Brăneşti şi Pantelimon;

– DN6, între Mihăileşti şi Prunaru;

– DN7 Piteşti – Morăreşti şi centura mun. Râmnicu Vâlcea

– DN65, între Lunca Corbului şi Albota.

De asemenea, valori ridicate de trafic sunt şi pe cele două autostrăzi, la intrarea în Capitală, pe A1 Bucureşti – Piteşti, coloana formată fiind de circa 7 kilometri, iar pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, pe o distanţă de aproximativ 3 kilometri. 

Pentru evitarea aglomeraţiei, şoferii care se întorc de la munte pot folosi următoarele rute ocolitoare:
– dinspre Braşov: DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, A3 Ploieşti – Bucureşti;
– din zona Bran – Moieciu: DN73 – DN72A – DN 71 – DN7, respectiv traseul Braşov – Valea Mare-Pravăţ – Stoenesti – Targovişte – Bâldana – Bucureşti sau DN73 – A1, respectiv Braşov – Piteşti – Bucureşti.

Valorile de trafic au început să crească şi pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe sensul de mers către capitală, dar momentan se circulă fluent, fără staţionări.

„Astăzi ne aşteptăm la valori ridicate de trafic pe toate drumurile naţionale din România. La acest moment, situaţia este în felul următor: avem pe DN1 trafic aglomerat pe raza staţiunilor montane Predeal, Sinaia. S-a dispus măsura devierii traficului pe DN1A de la Braşov pe Cheia şi Cheia către Ploieşti. Valori ridicate de trafic se înregistrează şi pe autostrada Bucureşti – Piteşti, DN2, DN 65 Slatina – Piteşti, DN7 Râmnicu Vâlcea – Piteşti şi DN6”, a anunţat chestorul de poliţie Florentin Brăcea, şeful Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române.

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu atenţie, să păstreze distanţa de siguranţă dintre autovehicule, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să-şi păstreze calmul la volan, manifestând respect faţă de ceilalţi participanţi la trafic.

În ultimele 4 zile s-au înregistrat 98 de accidente grave cu 18 persoane decedate şi 13 persoane rănite grav, fiind înregistrată o scădere faţă de perioada Sărbătorilor pascale de anul trecut, şi anume 25% la accidente, 10% la persoane decedate şi 15% la persoane rănite grav, potrivit chestorului de poliţie.

În perioada Sărbătorilor Pascale, pe principalele drumuri naționale și autostrăzi vor fi prezenți, zilnic, 1.376 polițiști rutieri, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice, anunţă Poliţia Română. De asemenea, poliţiştii vor acționa în teren cu peste 300 de aparate radar și vor beneficia inclusiv de suportul aerian al elicopterelor Inspectoratului General de Aviație care vor monitoriza traficul de pe raza județelor Arad, Bihor și de pe DN1, DN2, DN5, DN6, DN7, A1 și A2.