Aglomeraţie pe Autostrada Soarelui, pe sensul către litoral. Coloane de maşini, pe zeci de kilometri

Este aglomeraţie pe utostrada A2 Bucureşti - Constanţa, sâmbătă dimineaţă, pe sensul către litoral. Şoferii care se îndreaptă spre mare e bine să ştie că pe unele tronsoane se circulă în coloană. Poliţiştii au făcut mai multe recomandări, având în vedere că vineri s-a produs pe această autostradă un accident în lanţ, soldat cu rănirea a 16 persoane.

17 iul. 2021, 08:46
Aglomeraţie pe Autostrada Soarelui, pe sensul către litoral. Coloane de maşini, pe zeci de kilometri

Centrul Infotrafic din IGPR anunţă că este aglomeraţie pe Autostrada Soarelui, pe sensul către litoral, în această dimineaţă. Pe unele tronsoane din Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa s-au format coloane de maşini.

Pe Autostrada Soarelui, pe sensul către Constanţa, valorile de trafic sunt crescute, iar pe anumite tronsoane se circulă în coloană”, transmite Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Aglomeraţie pe Autostrada Soarelui, pe sensul către litoral. Ce trebuie să faci neapărat dacă eşti ultima maşină din coloană

Pentru prevenirea producerii unor accidente în trafic, poliţiştii le recomandă şoferilor să mărească distanţa în mers între maşini, să folosească luminile de întâlnire şi să nu se angajeze în depăşiri riscante.

De asemenea, cei care încheie coloane de autovehicule care încetinesc sau opresc brusc să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii care se apropie din spate să reducă din timp viteza.

Citeşte şi: Accident în lanţ cu peste 50 de maşini pe Autostrada Soarelui! 16 persoane, printre care șapte copii, transportate la spital. FOTO&VIDEO

Potrivit News.ro, 16 persoane, inclusiv cinci copii, au fost rănite, fiind transportate la spital, în urma unor accidente în lanţ cu 55 de autovehicule care s-au produs vineri în patru puncte apropiate de pe A2, în zona localităţii Medgidia, pe sensul către litoral.

Alţi opt oameni au primit îngrijiri la faţa locului. Accidentele au avut loc în condiţii de ceaţă pe A2.

Pe Autostrada Soarelui, pe sensul spre mare, sunt zece panouri electronice de informare. Toate sunt ale Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ar fi trebuit să îi informeze pe șoferi că pe șoseaua de viteză este ceață densă, conform Ştirileprotv. Vineri dimineața funcționau însă doar cinci și acestea au afișat numai mesaje clasice de atenție și conducere prudentă, fără să anunțe că vizibilitatea este redusă.

Panourile care funcționează ar fi trebuit să îi anunțe pe șoferi și despre producerea carambolului. Informația a fost însă afișată prea târziu.

Mesajul “ATENȚIE! CIRCULAȚIE ÎNGREUNATĂ KM183 ACCIDENT RUTIER” a început să fie afișat abia de la ora 08:55 – potrivit CNAIR – în condițiile în care carambolul a început la ora 07:20.

Citeşte şi: Vloggerul Cristian Predoi a murit în accident de motocicletă VIDEO