Aglomeraţie pe DN1, pe ambele sensuri, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei. Accident în zona Azuga UPDATE

Traficul a fost intens miercuri, pe DN1, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, pe ambele sensuri de mers, şoferii fiind sfătuiţi să păstreze distanţa regulamentară între autovehicule şi să utilizeze varianta ocolitoare DN1 A. În zona Azuga circulaţia rutieră a fost îngreunată, iar valorile de trafic erau destul de ridicate miercuri seara ca urmare a unui accident.

RomaniaTV.net
26 dec. 2018, 11:32
Aglomeraţie pe DN1, pe ambele sensuri, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei. Accident în zona Azuga UPDATE

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în jurul orei 22 valorile de trafic au revenit la limitele normale în staţiunile montane de pe Valea Prahovei, iar în prezent se circulă fluent, fără probleme de aglomeraţie.

……

Centrul INFOTRAFIC din cadrul IGPR informează că pe DN 1, în apropiere de staţiunea Azuga, judeţul Prahova, s-a produs un accident rutier, în care două autoturisme au intrat în coliziune frontală, ca urmare a unei pătrunderi pe contrasens. A rezultat rănirea unei persoane, asupra căreia se acordă îngrijirile medicale necesare. Circulaţia rutieră s-a desfăşurat pe un singur fir, alternativ, prin dirijare, pentru zeci de minute, iar valorile de trafic sunt foarte ridicate.

În continuare se circulă bară la bară pe sensul de urcare către munte între Sinaia şi Predeal, iar pe sensul de coborâre între Predeal şi Buşteni.

„Din cauza numărului mare de autovehicule, valorile de trafic sunt ridicate pe DN1, în staţiunile de pe Valea Prahovei, între Nistoreşti şi Comarnic, precum şi între Sinaia şi Buşteni, pe sensul de mers către Braşov. De asemenea, traficul este intens şi între Predeal şi Buşteni, pe sensul de mers către Ploieşti, iar în staţiunea Predeal se circulă bară la bară pe ambele sensuri de mers”, anunţa anterior Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să manifeste disciplină în trafic, să circule cu atenţie sporită, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi la faţa locului pentru fluidizarea circulaţiei şi să păstreze distanţa de siguranţă dintre autovehicule.

De asemenea, pentru a evita aglomeraţia, şoferii pot folosi ruta ocolitoare de pe DN1A: Săcele – Cheia – Vălenii de Munte – Ploieşti.

Totodată, pe raza localităţilor Azuga si Buşteni ninge slab şi vântul viscoleşte zăpada, a menţionat IJP Prahova.