INFOTRAFIC: Accidente în lanţ pe Autostrada Soarelui. Coloană de maşini pe sensul spre Bucureşti UPDATE

Cinci autoturisme au fost implicate, duminică seara, într-o tamponare pe Autostrada Soarelui, la kilometrul 23, pe sensul spre Bucureşti, unde s-a format coloană de maşini. Alte trei autoturisme s-au ciocnit la kilometrul 14 al autostrăzii A2, unde s-a format o altă coloană de maşini.

31 iul. 2016, 11:57
INFOTRAFIC: Accidente în lanţ pe Autostrada Soarelui. Coloană de maşini pe sensul spre Bucureşti UPDATE

UPDATE: Potrivit Centrului Infotorafic din Poliţia Română, la kilometrul 23 al Autostrăzii Soarelui s-a produs o tamponare, pe sensul spre Capitală. În urma accidentului, nicio persoană nu a fost rănită, dar s-a format coloană de maşini la kilometrul 23.

Alte trei maşini s-au ciocnit la kilometrul 14 al Autostrăzii Soarelui, pe sensul spre Bucureşti. Traficul în zonă se desfăşoară în coloană.

Pe autostrada A1 Deva – Sibiu, la ieşire, în zona nodului rutier de la Cunţa, pe sensul de mers dinspre Sebeş, se circulă în coloană pe o distanţă de aproximativ cinci kilometri. În zonă sunt foarte multe maşini din cauză că intersecţia cu sens giratoriu dintre autostradă şi drumul de legătură cu DN1 nu poate prelua traficul intens de pe autostradă. Şoferii sunt sfătuiţi să folosească ieşirea de pe autostradă la kilometrul 304, apoi să meargă pe DN1 şi să revenină pe autostradă la kilometrul 270, la Sălişte. 

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din pricina unei coliziuni între trei autoturisme, circulația rutieră pe sensul către Capitală al Autostrăzii A2 București – Constanța se desfășoară îngreunat, în coloană, în zona kilometrului 14.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, conducătorii auto care se deplasează pe autostrăzi sunt sfătuiți :

· să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;
· să respecte limitele legale de viteză;
· să folosească luminile de întâlnire;
· să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;
· să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;
· să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;
· să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;
· în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până când intensitatea circulaţiei mai scade.

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că în judeţul Braşov a fost ridicată măsura devierii circulaţiei de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti .

Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că din cauza numărului mare de autoturisme, circulația rutieră pe DN1 Ploiești – Brașov se desfășoară îngreunat în mai multe zone. Pe sensul de urcare, se circulă în coloană pe tronsoanele Nistorești – Comarnic și Sinaia – Bușteni, iar pe sensul către Capitală, între Predeal și Bușteni.

Amintim că, începând cu ora 12.15, din pricina aglomeraţiei, a fost luată măsura devierii circulaţiei de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.