Aglomeraţie pe DN1. Se circulă în coloană în staţiunile de pe Valea Prahovei

E forfotă mare în staţiunile montane de pe Valea Prahovei. După ce au petrecut de Revelion în hotelurile şi pensiunile de la munte, mii de turişti au ieşit la plimbare în staţiuni. Unii au pornit deja spre case, pentru că de marţi revin la muncă, iar pe DN1 s-au format deja coloane de maşini.

02 ian. 2023, 12:46
Aglomeraţie pe DN1. Se circulă în coloană în staţiunile de pe Valea Prahovei

Valorile de trafic sunt în creştere în doua zi din 2023, pe DN1. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis că valorile de trafic au început să se intensifice pe DN 1 Ploieşti – Braşov.

Citeşte şi: Motociclist de 33 ani mort într-un accident grav în Căpreni

Comform sursei citate, situaţia traficului se prezintă astfel:

  • Centura de Vest a Mun. Ploiesti,  trafic normal, fără precipitaţii, carosabil umed, temperaturi pozitive;
  • Cornu (zona sensului giratoriu), trafic normal, fără precipitaţii,  carosabil umed, temperaturi pozitive;
  • Comarnic, coloană în mişcare de la km 105+500 pana la km 107 pe sensul de mers către Braşov şi de la km 109 pana la km 107 pe sensul de mers către capitală, fără precipitaţii, carosabil umed, temperaturi pozitive;
  • Sinaia, trafic normal, fără precipitaţii, carosabil umed, temperaturi pozitive;
  • Buşteni, coloană în mişcare de la km 130 până la km 131 pe sensul către Braşov şi de la km 134+800 pana la km 131 pe sensul către Bucureşti, fără precipitaţii, carosabil umed, temperaturi pozitive.

În judeţul Braşov, începând cu ora 11:20, pentru a asigura fluenţa traficului, a fost luată măsura devierii  circulaîiei – la nivel de recomandare – de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti.

Citeşte şi: Imagini incredibile! Sute de bucureşteni, la coadă la Therme în prima zi din 2023 – VIDEO

Cu aceeaşi oră se aplică şi devierea, tot cu titlu de recomandare, de pe DN73A Râşnov – Predeal pe DN73, fie către Braşov şi apoi spre Cheia pe DN1A, fie către Piteşti pe DN73 şi apoi spre Bucureşti pe autostrada A1.

”Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare şi să semnalizeze din timp această intenţie”, recomandă poliţiştii.