Aglomeraţie pe drumul spre munte! Românii care vor să petreacă Revelionul pe Valea Prahovei stau ore întregi în coloană

Coadă infernală pe DN1 spre munte! Românii care vor să petreacă revelionul pe Valea Prahovei au de stat ore întregi în coloană până ajung să se distreze pe pârtie.

29 dec. 2021, 17:05
Aglomeraţie pe drumul spre munte! Românii care vor să petreacă Revelionul pe Valea Prahovei stau ore întregi în coloană

Aglomeraţie pe drumul spre munte! Românii care vor să petreacă Revelionul în staţiunile de pe Valea Prahovei au nevoie de nervi tari şi multă răbdare.

Aglomeraţie pe drumul spre munte

Până să ajungă la munte, cei care vor să petreacă Revelionul în staţiunile de pe Valea Prahovei au stat în coloane câțiva km pe DN1. Nemulțumiți de orele pierdute în trafic, unii chiar s-au gândit să se întoarcă.

Citeşte şi Ameninţare cu bombă la mall-ul Park Lake din Bucureşti. Sute de persoane, evacuate de urgenţă. Traficul în zonă e restricţionat

„Foarte aglomerat, nu ne asteptam. Am vrut sa mergem si noi la munte dar cred ca facem cale intoarsa”, spune unul dintre şoferi.

La final îi mai așteaptă încă o rundă de stat la coadă, de data aceasta la telescaun.

Poliţia Rutieră recomandă varianta DN 1 A prin Cheia şi Săcele, un drum mai lung, mai greu cu serpentine şi cu TIR-uri, dar pe care se circulă mult mai fluent.

Reamintim că mii de turişti au petrecut vacanţa de Crăciun la munte. În staţiunea Poiana Braşov, sezonul de schi s-a deschis în ajunul Crăciunului. Peste 11.000 de turişiti au trecut prin turnichetele instalaţiilor de transport pe cablu ale staţiunii în primele trei zile ale sezonului de iarnă.

„În acest sezon, temperaturile mai scăzute, zăpada şi eforturile de amenajare a pârtiilor au făcut posibilă deschiderea acestora chiar în ajunul Crăciunului, faţă de anul trecut, când s-a putut schia abia de Revelion. Anul acesta, în perioada 24-26 decembrie s-au înregistrat 39.809 treceri (urcări) prin turnichetele instalaţiilor de transport pe cablu din Poiana Braşov şi un număr de 11.600 de utilizatori.

Ziua cu cele mai multe treceri prin turnichete a fost prima zi de Crăciun, 25 decembrie, când s-au înregistrat 16.050 de treceri prin turnichete şi un număr de 4.416 utilizatori. În 24 decembrie, prima zi de schi, s-au înregistrat 11.136 de treceri şi 2.118 utilizatori, iar în 26 decembrie s-au înregistrat 12.623 de treceri şi 5.066 de schiori”, este bilanţul făcut public luni de Primăria Braşov.

Citeşte şi Accident înfiorător în Capitală, provocat de o şoferiţă de 75 de ani. Greşeala care era să o coste viaţa