Ameninţare FALSĂ cu bombă la mall-ul Park Lake din Bucureşti. Sute de persoane, evacuate de urgenţă. Traficul în zonă e restricţionat

Poliţiştii şi pirotehniştii au intrat în alertă, miercuri, în cazul unei ameninţări cu bomba la un mall din Capitală. Oamenii legii au primit informaţia despre posibilul dispozitiv explozibil pe e-mail.

29 dec. 2021, 13:48
Ameninţare FALSĂ cu bombă la mall-ul Park Lake din Bucureşti. Sute de persoane, evacuate de urgenţă. Traficul în zonă e restricţionat
foto: bucurestifm.ro

UPDATE: IGPR, după verificările alături de SRI: Amenințarea cu bombă de la mall-ul Park Lake a fost falsă. Poliţia Română anunţă că, în urma controlului pirotehnic făcut la centrul comercial Park Lake, nu a fost identificat niciun dispozitiv exploziv. Astfel, activitatea mall-ului a fost reluată şi urmează să fie ridicate şi restricţiile de trafic.

 

Ameninţare cu bombă la un mall din Bucureşti. O persoană a transmis un e-mail prin care spunea că a fost amplasat un dispozitiv explozibil la centrul comercial Park Lake din Capitală.

Ameninţare cu bombă la mall-ul Park Lake din Bucureşti. Prima reacţie a Poliţiei

„Poliţia Capitalei a fost sesizată printr-un e-mail cu privire la amplasarea unui dispozitiv exploziv într-un centru comercial din sectorul 3 al Capitalei. La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii secţiei arondate care au procedat la evacuarea persoanelor.

De asemenea, poliţiştii Brigăzii Rutiere sunt în trafic pentru devierea acestuia şi pentru a institui o zonă de siguranţă. În acest moment, poliţişti din cadrul Serviciului Pirotehnic al IGPR, precum şi specialişti ai SRI, au procedat la verificarea zonelor din interior, pentru a identifica presupusul dispozitiv explozibil.

În paralel, se efectuează verificări de către Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul IGPR pentru identificarea şi tragerea la răspundere a persoanei care a transmis e-mailul.

În funcţie de situaţie, la finalizarea întregii intervenţii vom putea avea o imagine. (…) Aş putea spune că au fost câteva sute de persoane, iar poliţiştii au reuşit să facă faţă şi să le evacueze într-un timp foarte scurt.

Până când nu este verificată fiecare încăpere, nu putem încheia activitatea. Specialiştii verifică absolut toate spaţiile”, a declarat Bogdan Ghebaur, purtător de cuvânt al Poliţiei Române.

„Pe o adresă de e-mail a Poliției, s-a primit o informare de pe o adresă de e-mail, cu privire la faptul că va fi detonat un dispozitiv exploziv la Centrul Comercial Park Lake„, au precizat surse din rândul anchetatorilor pentru România TV.

Mai multe echipaje de poliţişti şi pirotehnişti au fost trimise, după ameninţarea cu bombă de la mall Park Lake – foto: Facebook

Ameninţare cu bombă la mall-ul Park Lake din Bucureşti. Intervin pirotehniştii SRI. Trafic restricţionat în zonă

„În urma unei sesizări primite printr-un email prin care se preciza că la Park Lake ar exista un dispozitiv exploziv improvizat, s-au constituit echipe de intervenţie pirotehnică ale SRI care au ajuns în zona respectivă”, a transmis SRI.

La faţa locului au sosit şi poliţişti ai Secţiei 12 şi Brigăzii Rutiere, care intervin pentru evacuarea persoanelor şi pentru restricţionarea traficului.

Specialişti ai Serviciului Pirotehnic din cadrul IGPR şi din cadrul Serviciului Român de Informaţii urmează să facă verificări în mall.

Zeci de oameni au fost evacuaţi din mall-ul Park Lake în urma ameninţării cu bomba – foto: .bucurestifm.ro

Primele imagini după o ameninţare cu bombă la mall-ul Park Lake din Bucureşti. A fost pornită alarma

Pe reţelele de socializare au apărut deja imagini filmate de oamenii care locuiesc în apropierea mall-ului Park Lake. Aceştia au filmat momentul în care a fost declanşată alarma.


Din primele informaţii, mesajul ar fi fost trimis de un fost angajat, revoltat că nu mai lucrează acolo.

În acest moment s-au deplasat la faţa locului împreună cu pirotehniştii. Din cauza posibilei ameninţări cu bomba, cel mai probabil, oamenii vor fi evacuaţi din mall şi vor intra pirotehniştii pentru a face verificările necesare.

În acelaşi timp, polițiștii verifică în acest moment să vadă cine a transmis această informaţie prin e-mail, pentru ca persoana responsabilă să poată fi trasă la răspundere în cazul în care este vorba despre o alarmă falsă.

Citeşte şi: Scandal în avion pe purtatul măştii. O actriţă din Baywatch a lovit şi scuipat un bătrân care nu avea faţa acoperită, scene ireale VIDEO

Poliţiştii au fost puşi pe jar chiar în Ajunul Crăciunului, după ce un obiect suspect a fost găsit pe un aparat de aer condiţionat, pe peronul staţiei de metrou Piaţa Victoriei. Pirotehniştii au intervenit de urgenţă, iar metrourile nu au mai oprit în Piaţa Victoriei aproape o oră.

Alerta cu bombă de la metrou Piaţa Victoriei s-a dovedit a fi una falsă. În rucsac se afla un portofel, un încărcător de telefon, dar şi o eşarfă. Potrivit anchetatorilor, este vorba despre un bărbat care şi-a uitat rucsacul pe peron în staţia Piaţa Victoriei.

A fost doua alertă cu bombă în Capitală din Ajunul Crăciunului. Un alt incident a avut, în Sectorul 4 al Capitalei, în incinta unei bănci de pe şoseaua Olteniţei. Servieta găsită în locație a fost verificată de pirotehniști, iar alarma s-a dovedit falsă. În București au mai fost anunțate astfel de colete, dar de fiecare dată s-a dovedit că nu era vorba despre o bombă, conform Dcnews.

Citeşte şi: Alerta cu bombă de la metrou Piaţa Victoriei, falsă. În Ajunul Crăciunului, forţele de ordine au fost puse pe jar din cauza unui rucsac FOTO&VIDEO