Aglomeraţie pe drumul spre munte. Rute ocolitoare recomandate

Românii au luat cu asalt staţiunile montane şi în acest weekend. Traficul este intens, vineri, pe sensul către munte al DN 1 Ploieşti-Braşov, circulându-se în coloană pe raza localităţii Comarnic. Pentru evitarea aglomeraţiei, poliţiştii recomandă rute alternative.

19 feb. 2021, 13:51
Aglomeraţie pe drumul spre munte. Rute ocolitoare recomandate
Aglomeraţie pe drumul spre munte. Rute ocolitoare recomandate

Aglomeraţie pe drumul spre munte. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că valorile de trafic au început să se intensifice pe sensul către munte al DN 1 Ploiești – Brașov, circulându-se în coloană pe raza localității Comarnic, județul Prahova, precum și în stațiunea Bușteni.

Este aglomerație din nou şi pe pârtiile de ski! Oamenii au venit să se bucure de zăpadă și în acest weekend însă nu toți respectă măsurile impuse de pandemie. Totul in conditiile in care Brasovul si Poiana brasov intra de astazi in scenariul rosu.

Aglomeraţie pe drumul spre munte. Recomandările poliţiştilor

Poliţiştii recomandă şoferilor să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să respecte indicațiile polițiștilor și să mărească distanța între vehicule pentru a putea opri în condiții de siguranță, dacă situația o impune.

Pentru evitarea aglomerației, recomandăm a fi luată în considerare folosirea unor rute alternative, care pot fi mai puțin tranzitate.

Astfel, pentru DN 1 București – Ploiești – Brașov, pot fi utilizate ca alternative, pentru deplasarea autoturismelor, următoarele artere rutiere:

– Autostrada A3 – DN 1A Ploiești – Cheia – Brașov;

– Autostrada A1 – București – Pitești – DN 73 – Câmpulung – Râșnov;

– București – DN 7 – DN 71 – Târgoviște – DN 72A Câmpulung – DN 73 – Râșnov;

– București – DN 7 – DN 71 Târgoviște – Sinaia.

Este aglomerat şi pe pârtiile de ski. Oamenii au venit să se bucure de zăpadă și în acest weekend însă nu toți respectă măsurile impuse de pandemie. Totul in conditiile in care Brasovul si Poiana Brasov intra de astazi in scenariul rosu.

Citeşte şi Accident tragic în Brașov. O persoană a murit în urma impactului devastator

Municipiul Braşov reintră în SCENARIUL ROŞU. Restaurantele, cinematografele, instituțiile de cultură se închid două săptămâni

Municipiul Braşov reintră în SCENARIUL ROŞU. Primarul Allen Coliban a anunțat că, de vineri, Brașovul revine la restricțiile anticoronavirus de dinainte de 3 februarie, asta pentru că rata de infectare cu SARS-CoV-2 în municipiu a trecut din nou pragul de 3 la mia de locuitori.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus 19 februarie. Puţin peste 2.700 de cazuri noi COVID. Cele mai multe sunt în Bucureşti. Tulpina britanică se răspândeşte în România

„Începând de mâine, Brașovul revine la restricțiile de dinainte de 3 februarie, incidența de azi în municipiu fiind de 3,16 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, pentru următoarele două săptămâni, vor rămâne deschise creșele și grădinițele, iar la școală vor merge doar elevii din ciclul primar (clasele 0 – IV), la celelalte clase școala urmând a se desfășura integral on-line.

Se închid din nou instituțiile de cultură, cinematografele, restaurantele și cafenelele, sălile de jocuri de noroc. Opera, Filarmonica, Teatrul Sică Alexandrescu și Teatrul Arlechino, instituții aflate în subordinea municipalității, și-au suspendat toate spectacolele cu public programate în următoarele două săptămâni, urmând să returneze banii pentru biletele plătite și să treacă la programul de spectacole on-line.

Informații la zi despre situația pandemică găsiți pe portalul nostru https://covid19.brasovcity.ro.

Aveți grijă de voi, purtați mască, dezinfectați mâinile, păstrați distanța, lucrați de acasă dacă este posibil”, a anunțat primarul Brașovului, Allen Coliban, joi, într-o postare pe Facebook