Aglomeraţie pentru obţinerea permisului auto. Se aşteaptă chiar şi patru luni

Ieşenii care vor să obţină permisul auto trebuie să se înarmeze cu nervi de oţel. Programarea la examen se face după patru luni. Mulţi preferă să-şi schimbe domiciliul în alt judeţ, pentru a obţine permisul mai repede.

01 mai 2022, 10:33
Aglomeraţie pentru obţinerea permisului auto. Se aşteaptă chiar şi patru luni
Aglomeraţie pentru obţinerea permisului auto

Aglomeraţie pentru obţinerea permisului auto. În Iaşi, viitorii şoferi au de aşteptat chiar şi patru luni pentru a putea conduce maşina.

Haos la obţinerea permisului auto. Viitorii şoferi aşteaptă patru luni până să dea examenul

Citeşte şi COD RUTIER 2022. Şoferii rămân fără permis dacă întârzie plata amenzilor!

În Iaşi, autorităţile nu mai fac faţă numărului mare de persoane care vor să conducă o maşină. Programarea la exament se face abia după patru luni. Cei care nu iau permisul din prima sunt obligaţi să facă din nou şcoala şi apoi să aştepte iar patru luni ca să fie examinaţi.

Mulţi preferă să-şi mute domiciliul la Botoşani, acolo unde timpul de aşteptare este la jumate.

Acesta este şi cazul lui Andrei, un proaspăt absolvent de liceu care şi-ar fi dorit să aibă permis când începe facultatea. Părinţii au făcut eforturi şi i-au cumpărat deja o maşină la mâna a doua, însă tot planul a fost dat peste cap de aglomeraţia de la permise.

„Am început şcoala de şoferi la Iaşi în decembrie 2020 şi am terminat-o în februarie. Am fost înscris imediat pentru proba de traseu, dar examenul l-am dat efectiv în luna august. A trebuit să mai iau nişte ore suplimentare, pe banii mei, că aproape uitasem să conduc. Dar am picat. Nici nu m-am mai reprogramat. Oricum trebuia să fac şcoala de şoferi din nou, adică alţi 1.500-2.000 de lei.

De data asta aş fi luat examenul chiar şi la Iaşi, deşi e un oraş complicat. Dar nu am vrut să mai risc, mai ales că am rude într-un judeţ vecin, unde reprogramările sunt cam la două luni. Mi-am făcut mutaţie şi apoi din nou şcoala acolo, am negociat cu un instructor să fac mai puţine ore, deci bani mai puţini, iar luna viitoare am examenul de oraş”, povesteşte Andrei, potrivit Ziarul de Iaşi. 

Prefectul judeţului spune că a discutat cu şeful serviciului de permise să solicite suplimentarea numărului de posturi pentru partea de examinatori.

La sfârşitul anului trecut, în România erau 8,3 milioane de deţinători de permise de conducere. Mai exact, la fiecare doi locuitori, unul are carnet. Dacă numărul deţinătorilor a crescut de la un an la altul, calvarul obţinerii mult râvnitului document a fost mereu la fel.

Citeşte şi COD RUTIER 2022. Veşti proaste pentru şoferi: permisul suspendat se recuperează mai greu. Tot ce trebuie să ştii dacă ai rămas fără carnet