FOTO. Aglomeraţie incredibilă pe Vârful Moldoveanu. Turiştii se înghesuie pe traseele montane mai ceva ca pe faleza de pe litoral

Aglomeraţie de nedescris pe Vârful Moldoveanu! Zeci de turişti plecaţi în concediu la munte au ajuns în situaţia de a nu putea respecta măsurile de protecţie impuse de autorităţi, în contextul pandemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
11 aug. 2020, 12:16

În plină pandemie de coronavirus, când accesul românilor este restricţionat în multe ţări, aceştia au ales să plece în vacanţă în România. În timp ce marea majoritate a românilor se înghesuie pe plajele de pe litoral, alte zeci de persoane au ales o plimbare pe munte.

Aglomeraţia a făcut ca distanţarea socială şi purtarea măştii de protecţie să fie imposibile de respectat pe vârful muntelui. Cel puţin, aceasta e concluzia pe care o putem trage atunci când privim fotografiile realizate astăzi de un turist pe Vârful Moldoveanu.

Totuşi, potrivit legii, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în spaţiile închise, dar şi în aer liber, în zonele aglomerate.

 

Peste 1.200 de cazuri noi de coronavirus în România

Numărul infectărilor de coronavirus confirmate până în acest moment, în România, a ajuns la 63.762. Până acum, 30.585 pacienți au fost declarați vindecați și 6.756 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.215 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 2.764 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În intervalul 10.08.2020 (10:00) – 11.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 35 de decese (21 bărbați și 14 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița – Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș – Severin, Dâmbovița, Dolj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.