Agresiunile din noaptea de Anul Nou, din Germania: Peste 130 de plângeri înregistrate la Hamburg

Circa 133 de plângeri au fost depuse pentru agresiuni, inclusiv cu caracter sexual, comise în noaptea Anului Nou la Hamburg (în nordul Germaniei), în același timp cu atacurile survenite la Koln (vest), a indicat duminică poliția germană. 

RomaniaTV.net
10 ian. 2016, 17:21
Agresiunile din noaptea de Anul Nou, din Germania: Peste 130 de plângeri înregistrate la Hamburg

Pentru moment, niciun suspect nu a fost identificat ca vinovat de aceste agresiuni care s-au produs în special pentru bulevardul Reeperbahn în cartierul Sankt-Pauli.

„Pentru moment avem descrieri diverse” ale autorilor faptelor, aceștia fiind bărbați aparent africani, arabi și sud-europeni”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Hamburg, potrivit Agerpres.

Piața centrală din Koln a fost scena unor atacuri din partea unor indivizi constituiți în bande, în special împotriva femeilor în noaptea de Anul Nou, fapt ce a provocat o vie emoție în Germania. Pentru moment, circa 400 de plângeri au fost depuse, dintre care 40% pentru fapte cu caracter sexual. Poliția locală a precizat că suspecții erau „în mare parte” solicitanți de azil sau imigranți ilegali, originari din țările „Africii de Nord”.

Citeşte şi Peste 370 de plângeri, depuse după agresiunile sexuale şi tâlhăriile din noaptea de Revelion, din Koln

Într-o mai mică măsură, acte de violență similare au fost raportate și la Stuttgart (sud) în seara Anului Nou.

Aceste violențe, care ar putea implica refugiați, relansează în Germania dezbaterea asupra politicii de primire decisă de cancelarul Angela Merkel, în timp ce în țară au sosit peste 1 milion de solicitanți de azil în 2015.

Angela Merkel și-a înăsprit tonul, dorind sâmbătă ca solicitanții de azil condamnați de justiție, chiar pentru o condamnare cu suspendare, să-și piardă dreptul de a rămâne în Germania.


loading...