Agresorul baschetbalistului Chauncey Hardy află, astăzi, pedeapsa finală

Verdict final în cazul morţii baschetbalistului american Chauncey Hardy. La un de la moartea lui în discoteca din Giurgiu, agresorul află marţi pedeapsa finală. Ionuţ Tănăsoaia, membru al clanului Butoane, a fost condamnat până acum la cinci ani de închisoare, în condiţiile în care pedeapsa maximă este de trei ori mai mare. Tănăsoaia a atacat însă decizia, iar Înalta Curte va pronunţa marţi verdictul.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 06:08
Agresorul baschetbalistului Chauncey Hardy află, astăzi, pedeapsa finală

Scandalul în urma căruia Chauncey Hardy şi-a pierdut viaţa a izbucnit în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, în jurul orei 3.30, în clubul Emotione din Giurgiu, după ce baschetbalistul american, în vârstă de 23 de ani, ar fi vrut să danseze cu nişte tinere. El a fost lovit cu pumnul în bărbie de Ionuţ Adrian Tănăsoaia şi s-a izbit cu capul de pardoseala sălii de dans.

Americanul ar fi iniţiat un joc cu o tânără, căreia îi tot punea pe cap o şapcă, ceea ce i-a iritat pe tinerii care o însoţeau pe fată. Tănăsoaia i-ar fi spus lui Hardy să plece, însă conflictul verbal a degenerat, astfel că i-a tras un pumn în faţă, iar sportivul s-a dezechilibrat şi a căzut de pe treapta pe care se afla, lovindu-se cu capul de pardoseala de ciment. Rana produsă în cădere a fost gravă, ducând la decesul baschetbalistului.

Baschetbalistul american Chauncey Hardy, care juca la echipa CSS Giurgiu, a decedat la Spitalul „Bagdasar-Arseni“ din Capitală.

Raportul de autopsie a confirmat constatările preliminare, respectiv că baschetbalistul american a murit din cauza insuficienţei cardio-respiratorii datorate traumatismului cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningiană, contuzie şi dilacerare cerebrală (leziune traumatică având caracter distructiv), fractură de boltă craniană iradiată la baza craniului. „Leziunile traumatice cranio-cerebrale ce au determinat decesul s-au putut produce prin lovire cu şi de plan dur în acelaşi context traumatic”, arată raportul medico-legal.

Ionuţ Adrian Tănăsoaia a spus că nu a făcut altceva decât să încerce să aplaneze situaţia şi că cele petrecute în noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, în clubul din Giurgiu au fost pur şi simplu o întâmplare. „Nu am vrut să-i fac rău”, a spus Ionuţ Adrian Tănăsoaia în faţa magistraţilor.