Agresorul baschetbalistului Chauncey Hardy, trimis în judecată

Parchetul Tribunalului Giurgiu l-a deferit justiţiei pe Ionuţ Adrian Tănăsoaia, cel care i-a tras un pumn în faţă baschetbalistului Chauncey Hardy, lovitură care a condus la decesul sportivului, în noaptea de 8 spre 9 octombrie,.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 09:48
Agresorul baschetbalistului Chauncey Hardy, trimis în judecată

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Ionuţ Adrian Tănăsoaia, zis Gipsy-Gypsanu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În dimineaţa de 9 octombrie 2011, ora 4.13, inculpatul, aflându-se în discoteca organizată la un club din oraşul Giurgiu, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan, a îmbrâncit şi apoi a lovit puternic cu pumnul în plină figură victima C.D.H.– cetăţean de origine americană, care s-a dezechilibrat şi a fost proiectat cu capul de un plan dur. În urma impactului, victima a suferit leziuni traumatice cerebrale foarte grave, leziuni care au condus, câteva ore mai târziu (ora 19.10 ) la decesul acesteia. În acelaşi context, inculpatul Tănăsoaia Ionuţ-Adrian, prin scandalul provocat şi aducerea victimei în stare de inconştienţă, a creat o stare de temere, haos, agitaţie în rândul celor prezenţi, determinându-i pe aceştia să părăsească în mod precipitat clubul, tulburându-se astfel, grav ordinea şi liniştea publică„, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Ministerului Public.

Raportul medico-legal întocmit în cauză a concluzionat faptul că moartea victimei a fost violentă. Ea s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii consecinţă a unui traumatism cranio-cerebral soldat cu edem cerebral, hemoragie meningeală, contuzie şi dilacerare cerebrală, fractură de boltă craniană iradiată la baza craniului.

Leziunile traumatice corporale cerebrale care au dus la deces s-au putut produce prin lovire cu şi de corp-plan dur în acelaşi context traumatic, iar între leziunile traumatice cranio-cerebrale şi deces există o legătură de cauzalitate directă şi necondiţionată.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalul Giurgiu.