Ştefan Fileaţă, agresorul de la Nana, a fost condamnat la un an de închisoare

Ştefan Fileaţă, bărbatul filmat în timp ce agresa, în mai 2014, obătrână la o întâlnire a Elenei Udrea cu alegătorii din localitatea Nana (Călăraşi), a fost condamnat la un an de închisoare, pentru lovire, la această pedeapsă adăugându-se un rest de un an şi nouă luni dintr-o condamnare anterioară.

20 mai 2015, 05:30
Ştefan Fileaţă, agresorul de la Nana, a fost condamnat la un an de închisoare

Magistraţii de la Judecătoria Olteniţa l-au condamnat, marţi, la un an de închisoare pe Ştefan Fileaţă, fost membru al organizaţiei PDL din localitatea Curcani, judeţul Călăraşi, filmat, în mai anul trecut, în timp ce agresa o bătrână la o întâlnire electorală a Elenei Udrea în localitatea Nana.

Citeşte şi: Ioana Băsescu, încercări disperate ca să-şi păstreze moşia de la Nana. A depus 30 de plângeri în instanţă

Ştefan Fileaţă este acuzat de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Judecătorii au adăugat la această condamnare un rest de pedeapsă de un an, nouă luni şi cinci zile, în final Fileaţă având de executat de doi ani, nouă luni şi cinci zile de detenţie.

De asemenea, instanţa a dispus o amendă penală de 3.000 de lei. Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată în termen de zece zile de la comunicare.

Prin aceeaşi sentinţă, Gherghina Iordache, femeia agresată de Fileaţă, care şi-a retras plângerea prealabilă, este obligată să plătească 150 de lei cheltuieli judiciare către stat.

În procesul de lovire şi alte violenţe în care a fost judecat şi condamnat Ştefan Fileaţă apar două părţi vătămare, o femeie, Gherghina Iordache, şi un bărbat, Marin Dobre.

În octombrie 2014, Fileaţă a fost condamnat de Curtea de Apel Craiova la patru ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat pentru delapidare alături de doi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia. În acest dosar, Ştefan Fileaţă a fost trimis în judecată alături de Marin Vătuiu şi Dan Liviu Popescu, angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, după ce la începutul anului 2014 au fost implicaţi într-un furt de fier vechi de la cariera Peşteana.

Ştefan Fileaţă a fost, de asemenea, arestat pentru câteva săptămâni în vara anului 2012. El a fost reţinut chiar în ziua alegerilor locale, la care a participat în calitate de candidat pentru funcţia de primar al comunei Curcani, fiind acuzat că, împreună cu mai multe persoane, a distrus urnele pentru buletinele de vot în mai multe secţii de votare din localitate.

Citeşte şi: CSM: Traian Băsescu a încălcat independenţa justiţiei prin declaraţiile despre Dosarul Nana

În urma scandalului, alegerile au fost reluate două săptămâni mai târziu, primar fiind ales Aurică Gazu, candidat din partea USL.