Agresorul de la Nana, arestat preventiv. Poliţiştii l-au săltat direct din spital

Judecătoria Târgu Jiu a emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui Ştefan Fileaţă, agresorul de la Nana, informează România TV. El va fi săltat de poliţişti din spitalul din Târgu Jiu, unde a ajuns după ce a pretins că s-a simţit rău la tribunal, chiar înainte de a ajunge în sala de judecată.

RomaniaTV.net
14 mai 2014, 08:37
Agresorul de la Nana, arestat preventiv. Poliţiştii l-au săltat direct din spital

Ştefan Fileaţă nu a ajuns la procesul de la Judecătoria Târgu Jiu, în care este cercetat pentru delapidare, iar avocatul său a susţinut că agresorul de la Nana a fost luat de urgenţă cu salvarea, după ce i s-a făcut rău.

Judecătoria Călăraşi, care a dispus arestarea la domiciliu a lui Ştefan Fileaţă în cazul incidentului cu femeia din Nana, pe care a îmbrâncit-o în timpul vizitei Elenei Udrea, a transmis, prin fax, Judecătoriei Târgu Jiu o solicitare privind revocarea măsurii de arest la domiciliu şi înlocuirea acesteia cu arestul preventiv, informează România TV.

Judecătorul din dosar a cerut să-l audieze pe Fileaţă, care nu era prezent în sală, iar avocatul său a spus că acesta se află în faţa Judecătoriei. Când a mers să îl cheme, Fileaţă nu se mai afla, însă, în faţa judecătoriei, iar avocatul a revenit în sala de judecată cu un document care arăta că inculpatul a fost luat de o ambulanţă, după ce s-a simţit rău.

Judecătorul din dosarul de delapidare în care este implicat Ştefan Fileaţă, pentru furtul a 40 de tone de fier vechi de la o carieră minieră, a decis ulterior emiterea unui mandat de arestare preventivă. Cum Ştefan Fileaţă se află la Spitalul Judeţean din Târgu Jiu pentru investigaţii, el ar urma să fie săltat de poliţişti chiar de acolo, după efectuarea investigaţiilor.

Ştefan Fileaţă, bărbatul urmărit penal pentru loviri şi violenţe în urma incidentului din Nana, când, în timpul vizitei Elenei Udrea, o femeie a fost îmbrâncită şi lovită, se afla în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Ştefan Fileaţă este anchetat după ce a trântit la pământ o bătrână, în timpul unui miting al Partidului Mişcarea Populară.

Femeia agresată spune că ameninţările au continuat şi că tremură de frica agresorului. În replică, bărbatul spune că a fost violent pentru că bătrâna a încercat să îl pupe.

Potrivit probatoriului, la data de 07.05.2014, pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi, în zona parcului localităţii a fost organizată o adunare cu scop electoral, la care au participat mai multe oficialităţi.

„În aceste împrejurări, persoana vătămată C.G. a fost agresată de numitul Fileaţă Ştefan care, văzând că incidentul este filmat de operatorul unui post TV s-a apropiat de acesta şi l-a lovit, adresându-i injurii şi ameninţări cu acte de violenţă dacă va continua filmarea. Ca urmare a actelor de violenţă exercitate, C.G. a suferit leziuni ce necesită pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Incidentul de la Nana a ajuns şi la urechile premierului care a reacţionat dur.

„Este vorba de crimă organizată, că Udrea face parte dintr-o reţea pe care aşi văzut-o ieri la televizor, dar care easte cunoscută. Evident se vor lua măsuri legale”, aspus premierul Victor Ponta.

De cealaltă parte Elena Udrea susţine că incidentul a avut loc înainte ca ea să ajungă la Nana, iar agresorul nu este membru de partid al PMP.

Traian Băsescu susţine chiar că PSD ar fi în spatele acestui incindent. „De multe ori PSD are obiceiul să provoace astfel de incidente şi să spună că le-au provocat alţii, eu cred că e provocat de PSD ca să fie preluat de Antena 3, aşa cred eu”, a spus preşedintele Traian Băsescu.