Agresorul femeii de la Nana, ARESTAT la domiciliu

Agresorul bătrânei de la Nana a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile, informează România TV.

RomaniaTV.net
09 mai 2014, 21:02
Agresorul femeii de la Nana, ARESTAT la domiciliu

Ştefan Fileaţă, bărbatul urmărit penal pentru loviri şi violenţe în urma incidentului din Nana, când, în timpul vizitei Elenei Udrea, o femeie a fost îmbrâncită şi lovită, va sta în arest la domiciliu în următoarele 30 de zile.

Un magistrat de drepturi şi libertăţi a luat decizia în jurul orei 23.00, cu câteva minute înainte ca ordonanţa de reţinere să expire. Va sta doar în locuinţa sa de la Curcani şi nu va avea voie să ia legătura cu celelalte persoane implicate în dosar.

Ştefan Fileaţă este anchetat după ce a trântit la pământ o bătrână, în timpul unui miting al Partidului Mişcarea Populară.

Femeia agresată spune că ameninţările au continuat şi că tremură de frica agresorului. În replică, bărbatul spune că a fost violent pentru că bătrâna a încercat să îl pupe.

Potrivit probatoriului, la data de 07.05.2014, pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi, în zona parcului localităţii a fost organizată o adunare cu scop electoral, la care au participat mai multe oficialităţi.

„În aceste împrejurări, persoana vătămată C.G. a fost agresată de numitul Fileaţă Ştefan care, văzând că incidentul este filmat de operatorul unui post TV s-a apropiat de acesta şi l-a lovit, adresându-i injurii şi ameninţări cu acte de violenţă dacă va continua filmarea. Ca urmare a actelor de violenţă exercitate, C.G. a suferit leziuni ce necesită pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Incidentul de la Nana a ajuns şi la urechile premierului care a reacţionat dur.

„Este vorba de crimă organizată, că Udrea face parte dintr-o reţea pe care aşi văzut-o ieri la televizor, dar care easte cunoscută. Evident se vor lua măsuri legale”, aspus premierul Victor Ponta.

De cealaltă parte Elena Udrea susţine că incidentul a avut loc înainte ca ea să ajungă la Nana, iar agresorul nu este membru de partid al PMP.

Traian Băsescu susţine chiar că PSD ar fi în spatele acestui incindent. „De multe ori PSD are obiceiul să provoace astfel de incidente şi să spună că le-au provocat alţii, eu cred că e provocat de PSD ca să fie preluat de Antena 3, aşa cred eu”, a spus preşedintele Traian Băsescu.