Agresorul lui Galamaz explică de ce l-a lovit pe jucătorul Stelei

În documente ale Judecătoriei Ploieşti se arată că Dragoş Enache ar fi vrut să-l lovească şi pe Mihai Costea, jucătorul Stelei care urma să execute penalty-ul contra Petrolului.

RomaniaTV.net
01 nov. 2011, 14:49
Agresorul lui Galamaz explică de ce l-a lovit pe jucătorul Stelei

Suporterul echipei Petrolul Ploieşti care l-a lovit pe George Galamaz este student, are un loc de muncă stabil şi a spus, în faţa judecătorilor, că în momentul în care a văzut că pentru echipa adversă, respectiv Steaua, s-a dictat lovitură de la 11 metri „i s-a părut că s-a comis o mare nedreptate”.

Suporterul echipei Petrolul Ploieşti care l-a lovit pe stelistul George Galamaz este student şi are un loc de muncă stabil , a spus avocata tânărului în şedinţa de judecată la finalul căreia Dragoş Petruţ Enache a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, se arată în încheierea de şedinţă.

În acelaşi document se precizează că bărbatul este necăsătorit, nu are antecedente penale şi lucrează ca agent de distribuţie.

„Inculpatul, după ce l-a lovit pe acest jucător (George Galamaz – n.r.) şi-a continuat acţiunea, dorind să-l lovească pe jucătorul care executa lovitura de la 11 metri”, se mai arată în încheierea de şedinţă.

Potrivit documentului citat, în timpul audierilor Dragoş Enache „a avut o atitudine sinceră”, recunoscându-şi fapta.

În acelaşi document se arată că inculpatul a declarat în faţa judecătorilor că „în momentul în care pentru echipa adversă a Petrolului Ploieşti s-a dictat lovitura de la 11 metri, i s-a părut că s-a comis o mare nedreptate”.

În încheierea de şedinţă se mai precizează că „o astfel de faptă nu poate fi justificată de interpretarea inculpatului – «în momentul în care pentru echipa adversă a Petrolului Ploieşti s-a dictat lovitura de la 11 metri, mi s-a părut că s-a comis o mare nedreptate» – iar lipsa unei riposte ferme a societăţii ar întreţine un climat infracţional şi ar crea impresia oricărui infractor că poate persista în sfidarea normelor juridice ce apără valorile sociale”.

Dragoş Enache a înaintat recurs la măsura arestării preventive, recursul urmând să fie judecat miercuri la Tribunalul Prahova, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, judecătorul Alice Harhoi.

Judecătoria Ploieşti a emis, luni seară, mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele tânărului Dragoş Enache, care, duminică seară, a intrat pe teren în timpul partidei dintre FC Steaua şi FC Petrolul Ploieşti lovindu-l pe stelistul Galamaz.

Duminică, un suporter al echipei Petrolul Ploieşti a intrat pe teren, în minutul 41 al partidei cu Steaua, l-a lovit cu pumnul în faţă şi l-a scuipat pe fundaşul stelist George Galamaz.

Incidentul este anchetat de procurori de la Parchetul Judecătoriei Ploieşti. Anchetatorii au stabilit că în timpul desfăşurării partidei de fotbal Dragoş Petru Enache, aflat în tribune, a intrat pe terenul de joc şi l-a lovit cu un obiect contondent pe fotbalistul stelist George Galamaz.

Dragoş Petru Enache a fost reţinut de procurorii Parchetului Judecătoriei Ploieşti, fiind învinuit de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi port fără drept de armă în incinta unei arene sportive.

Suporterul care l-a lovit pe fundaşul echipei Steaua se afla sub influenţa unui drog de mare risc, potrivit rezultatelor analizei toxicologice.

În urma agresiunii, fotbalistul a fost, iniţial, transportat la Spitalul Judeţean Ploieşti, apoi la Spitalul Militar din Capitală. George Galamaz a fost diagnosticat, luni dimineaţă, cu o fractură de os zigomatic şi va avea nevoie de un repaus de cel puţin 45 de zile. Potrivit medicilor, fotbalistul stelist nu va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală.