Agricultorii francezi au ieşit în stradă. Fermierii sunt nemulţumiţi că produsele lor se vând pe bani puţini

Oamenii sunt nemulţumiţi că produsele lor se vând pe bani puţini, iar ce obţin nu le ajunge nici măcar să îşi acopere costurile de producţie.

RomaniaTV.net
03 iul. 2015, 12:53
Agricultorii francezi au ieşit în stradă. Fermierii sunt nemulţumiţi că produsele lor se vând pe bani puţini

Manifestaţii au avut loc în toată Franţa. Cei mai supăraţi au fost crescătorii de animale, care au protestat cu miile în vestul Franţei. Oamenii acuză ministerul că nu şi-a respectat promisiunea de a creşte preţurile pentru carnea provenită din fermele lor, începând din luna iunie.

Protestatarii şi-au îndreptat furia împotriva primăriilor, abatoarelor şi marilor magazine. Agricultorii au blocat şoselele cu sute de tractoare şi au incendiat cauciucuri.

Furioşi, agricultorii au organizat baraje rutiere şi au oprit camioanele frigorifice cărora le-au verificat marfa. Pachetele de carne, care urmau să ajungă în hypermarketuri, au fost aruncate din vehicule, dacă pe etichetă nu apărea Franţa ca origine.

Ministerul agriculturii încearcă să calmeze spiritele şi a cerut inspectorilor să verifice de ce distribuitorii şi marile magazine nu au respectat acordul şi nu au scumpit produsele agricole.
Fermierii ameninţă că, dacă munca lor nu va fi respectată, vor organiza în septembrie proteste nemaivăzute în Franţa.