Ai avut probleme de greutatea încă din copilărie? Iată care este cauza

Lupta cu kilogramele în plus a început pentru tine încă din adolescenţă, dar eşti conştient că ai avut probleme cu greutatea încă din copilărie? Ei bine, felul in care te-au crescut părinţii poate fi o cauză a kilogramelor în exces.

20 oct. 2015, 06:11
Ai avut probleme de greutatea încă din copilărie? Iată care este cauza

Daca ai fost „grasun/a” inca din copilarie, iar kilogramele in exces au reprezentat o problema pentru tine chiar si atunci cand ai crescut, se prea poate ca stilul de crestere al parintilor tai sa fie cauza.

Mai multe cercetari au aratat ca supraponderabilitate si obezitatea sunt mai frecvente in randul copiilor care au parinti foarte stricti, autoritari, comparativ cu copiii care au parinti ce-si manifesta mai des afectiunea si care sunt dispusi sa discute cu micutii lor inainte de a interzice sau a permite o anumita actiune.

Mai mult, problemele cu kilogramele in exces ale copiilor crescuti de parinti autoritari tind sa-i afecteze si pe parcursul adolescentei, dar si al atingerii maturitatii, daca copilul in cauza, devenit adult nu a reusit sa-si construiasca de unul singur increderea in sine pe care i-au strivit-o parintii, in copilarie.

Dar ce inseamna „stil de crestere” a copilului? Oamenii de stiinta, psihologi, terapeuti, pediatri, au stabilit ca exista patru stilul de crestere a copilului, parintii incadrandu-se intr-unul dintre acestea:

Stilul autoritar – parintii nu lasa loc discutiilor, isi manifesta mai rar afectiunea fata de copil, dar stabilesc o multime de reguli de la care micutul nu are voie sa se indeparteze

Citeşte mai mult pe Lyla.ro