Ai băut vin şi ţi-a mai rămas în sticlă? Află cât timp mai e bun dacă îl păstrezi

O sticlă de vin bun consumată alături de o masă delicioasă este o modalitate foarte bună de a te bucura de plăcerile culinare ale vieţii. Însă, de cele mai multe ori nu reuşim să consumăm toată sticlă şi alegem să îi punem dop şi să-l păstrăm la frigider. Dar cât timp mai este bun un vin după ce a fost desfăcută sticla?

RomaniaTV.net
06 feb. 2018, 15:47
Ai băut vin şi ţi-a mai rămas în sticlă? Află cât timp mai e bun dacă îl păstrezi

Polifenolii din vin încep să se disipe imediat ce băutura va lua contact cu aerul. Dacă deschideţi sticla şi nu o beţi pe toată, după 2-3 zile veţi constata că vinul are un gust neplăcut.

Collin Lilly, expert în vinuri din Napa Valley, a explicat că odată ce deschidem o sticlă de vin şi consumăm jumătate din ea sau mai mult, aerul va face să fie eliberate arome supărătoare pentru papilele gustative. Chiar dacă îi puneţi dop, procesul nu se opreşte şi veţi observa diferenţele chiar şi după 24 de ore, potrivit Gustarte.ro

Citeşte şi Răspunsul la întrebarea care stă pe buzele tuturor: Îngraşă sau nu vinul?

Vinul din sticle deschise de 2-3 zile nu mai este bun nici pentru gătit. Dacă te gândeşti că mai ai puţin vin pe fundul unei sticle care e tocmai bun pentru friptura pe care tocmai aţi băgat-o la cuptor, ar fi bine să te răzgândeşti. Toate aromele pot fi distruse.

Astfel, o sticlă de vin trebuie consumată după maximum 6 ore după ce a fost deschisă pentru că aromele se schimbă imediat.