Ai dureri de cap atunci când plouă? Uite care este motivul

Faptul că vremea își pune amprenta puternic asupra stărilor noastre de spirit este deja un lucru cunoscut, însă există și situații în care aceste schimbări ne cauzează și o serie de probleme de sănătate, iar printre cele mai frecvente se numără durerile de cap.

15 iul. 2017, 15:57
Ai dureri de cap atunci când plouă? Uite care este motivul

Durerile de cap pot să apară din foarte multe motive, iar condițiile meteo pot fi o cauză a acestora. Cu toate acestea, există persoane care se confruntă cu aceste dureri de cap atunci când afară plouă, însă nu din cauza precipitațiilor, ci alta este cauza reală.

Există o explicație științifică pentru aceste dureri. Mai exact, durerile de cap pot să apară din cauza presiunii atmosferice scăzute.

Atunci când presiunea atmosferică este foarte scăzută, la nivelul sinusurilor apar anumite diferențe de presiune, ele determinând apariția durerilor puternice de cap. Când vremea este ploioasă, presiunea atmosferică scade foarte mult, acest fenomen având un efect analgezic asupra organismului, potrivit mirror.co.uk. De aici și starea de oboseală foarte accentuată și durerile de cap aproape insuportabile.

Studiile au arătat că un număr mare de persoane suferă din cauza modificărilor presiunii atmosferice, multe din cazuri ajungând chiar la serviciul de primiri urgențe al spitalelor.

Sursa: avantaje.ro