Ai grijă! Ce se întâmplă dacă mănânci alimente expirate

Desi pericolul este foarte mare, multi oameni au consumat, la un moment dat, alimente expirate. Producatorii trec un termen de valabilitate pe produs pentru a se proteja in cazul in care cineva are de suferit. Mai mult sintagma "valabil pana la data de..." se refera la perioada in care gustul produsului nu se altereaza, nu cand devine nesanatos.

RomaniaTV.net
22 feb. 2019, 21:08
Ai grijă! Ce se întâmplă dacă mănânci alimente expirate

Atunci cand vine vorba despre siguranta alimentara, nu trebuie sa iei in calcul doar termenul de valabilitate trecut pe eticheta, ci si alti factori care ar putea sa-ti puna sanatatea in pericol.

Ce se intampla daca mananci alimente expirate

Alimentele expirate pot produce probleme serioase. Printre simptomele unei toxiinfectii alimentare se numara greturi, varsaturi, diaree, voma.

Persoanele aflate intr-o categorie de risc sunt gravidele, copiii mici, batranii si cei cu probleme la sistemul imunitar. Se poate ajunge chiar la deces.

Dar, daca esti atent la semnele care te avertizeaza ca e ceva in neregula, le poti consuma linistit.

Citeste mai multe informatii despre intoxicatiile alimentare aici.

Ce inseamna aliment expirat

Alimente expirate sunt cele care prezinta semne de degradare. Aici putem enumera: mucegaiul, putrefactia, mirosul neplacut etc. De regula, alimentele congelate, conservate sau uscate, pot fi consumate dupa expirarea termenului de valabilitate. DAR, inainte de a fi mancate, indiferent ca sunt produse proaspete sau procesate, chiar daca sunt sau nu in perioada de valabilitate, trebuie urmarite cateva elemente care pot avertiza asupra sigurantei consumului.

Peste

Peste bun de consum ar trebui sa miroasa a ocean/balta. Un miros usor sarat sau dulceag este in regula. Dar daca pestele are un miros puternic, cu siguranta nu este bun pentru consum.

Carne

Daca pe supfrata carnii s-a format o pojghita lipicioasa, inseamna ca bacteriile se inmultesc. Totusi, nici carnea foarte rosie nu este neapart sanatoasa, ci poate indica faptul ca a fost tratata cu amoniac.

Conserve

Cand conservele sunt umflate sau prezinta deformari este un semn clar ca au fost infectate cu o bacterie responsabila pentru botulism.

NU consuma niciodata o conserva care prezinta unflaturi sau deformari. Acest lucru inseamna ca s-au format gauri microscopice in ambalaj prin care a patruns aerul.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.