Ai grijă unde faci grătarul de 1 mai! Amenzile sunt de până la 5.000 de lei

Aveţi grijă unde vă instalaţi grătarul de 1 mai. S-ar putea să vă treziţi cu musafiri nepoftiţi la masă: chiar inspectorii Gărzii de Mediu. Iar vizita se va lăsa cu amenzi dacă sunteţi într-un loc nepermis. Şi nu e singura problemă care vă va da dureri de cap, medicii vă sfătuiesc să fiţi atenţi şi la căpuşe. 

RomaniaTV.net
26 apr. 2012, 05:06
Ai grijă unde faci grătarul de 1 mai! Amenzile sunt de până la 5.000 de lei

Gratarele de 1 mai în Pădurea Băneasa sunt un mit pentru bucureşteni. Anul acesta picnicul se va organiza doar în locuri special amenajate, în linişte şi curăţenie. În caz contrar, amenda ajunge până la 5.000 de lei pentru că inspectorii Gărzii de mediu se pregătesc deja de controale.

„Peste 460 de echipe ale autorităţii de mediu se vor regăsi zilnic pe teren în perioada 28 aplilie 1 mai, 100 de echipe ale gărzii, 318 echipe de control ale Romsilva şi 42 de echipe ale Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare. Din statistici noastre următoarele judeţele Suceava, Hunedoara, Cluj, Sibiu, Caraş-Severin, Ialomiţa, Mureş şi Alba vor fi mai atent urmărite”, a declarat ministrul mediului Attila Korodi.

Dacă renunţaţi la grătarele din pădure pentru o plimbare în parc, ei bine şi aici trebuie să fiţi atenţi. Nu la inspectorii de mediu ci la căpuşe. Recomandat este sa nu va aşezaţi direct pe iarbă şi să va îmbracaţi în alb pentru că astfel vedeţi mai bine insectele.

Muşcătura de căpuşă poate duce paralizie, orbire sau chiar moarte. Autorităţile din mai multe judeţe din ţară au început o amplă acţiune de dezinsecţie.