Ai încerca aşa ceva? Burgerul ATOMIC, care poate fi mâncat doar folosind mănuşi de protecţie

Un burger picant făcut din cei mai iuţi ardei din lume, destinat exclusiv adulţilor şi se vinde la pachet cu mănuşi de protecţie, a fost inclus în meniul unui restaurant din Marea Britanie.

RomaniaTV.net
05 dec. 2012, 16:32
Ai încerca aşa ceva? Burgerul ATOMIC, care poate fi mâncat doar folosind mănuşi de protecţie

Un restaurant din Bristol a inclus în meniu cel mai picant burger din lume. Denumit Fallout Burger, acesta este făcut din Naga Bhut Jolokia şi Scotch Bonnet, două soiuri de ardei iute care sunt de 40 de ori mai picante decât sosul tabasco.

Restaurantul Atomic Burger le cere clienţilor să semneze o declaraţie pe proprie răspundere atunci când comandă burgerul ultra-picant şi nu îl vinde decât celor care pot demonstra că au peste 18 ani. Totodată, clienţilor li se oferă mănuşi de protecţie pe care să le folosească atunci când mănâncă.

Sandvişul este făcut din trei burger-i de vită, garnisiţi cu felii de ardei iute, felii de brânză, salată şi sos din belşug, toate fiind puse între două felii de pizza prăjite în prealabil. Burgerul uriaş se serveşte cu o porţie triplă de cartofi prăjiţi.

Preţul burgerului atomic este la fel de piperat ca gustul, un meniu costând 25 de lire sterline.

Patronii restaurantului au găsit şi o cale de a-i stimula pe clienţi să încerce burgerul „ucigaş”. Cei care reuşesc să mănânce sandvişul ultra-picant sunt premiaţi cu un tricou, iar numele şi fotografia le sunt postate pe Wall of Flame, un perete cu cei mai curajoşi cumpărători.

Sandvişul nostru nu este doar picant, ci şi foarte mare. Eu sunt un devorator de mâncăruri picante, dar chiar şi eu am dificultăţi în a mânca un burger întreg. Unii iau o înghiţitură şi se dau bătuţi„, a povestit Martin Bunce, unul dintre patronii restaurantului.

Unul dintre temerarii care s-au încumetat să se „lupte” cu un burger atomic a rămas impresionat: „A fost, cu siguranţă, cel mai picant lucru pe care l-am mâncat vreodată. Cu siguranţă nu este pentru cei slabi de inimă. Gura parcă îţi ia foc tot mai tare cu fiecare înghiţitură, parcă ţi se dezlănţuie iadul în gură şi cu toate astea este foarte gustos, iuţeala nu strică gustul„.