AI LEAFĂ MARE? COTIZEZI MAI MULT la reabilitarea blocului

Din această toamnă, reabilitarea blocurilor vechi se va face pe bani europeni, dar în funcţie de venitul locatarilor. Contribuţia asociaţiilor de proprietari va fi între 10 şi 30%, în funcţie de salariile locatarilor.

RomaniaTV.net
20 sept. 2012, 09:45
AI LEAFĂ MARE? COTIZEZI MAI MULT la reabilitarea blocului

Ministerul Dezvoltării a finalizat negocierile cu Comisia Europeană, iar din această toamnă vom avea un nou proiect de reabilitare a blocurilor construite între anii 1950-1990, informează România TV. Beneficiarii vor contribui cu până la 30% din valoarea lucrărilor, restul costurilor fiind suportate de autorităţile publice şi din fonduri europene.

Ratele de cofinanţare a asociaţiilor de proprietari se vor stabili în funcţie de ponderea în bloc a familiilor cu venituri reduse. Astfel, dacă în bloc majoritatea familiilor au un venit lunar net pe membru de familie de sub 150 de euro contribuţia va fi de 10%, cea mai mică contribuţie de altfel.

Dacă venitul va fi de sub 350 de euro contribuţia locatarilor blocului va fi de 20%, iar dacă venitul lunar net pe membru de familie va fi de sub 500 de euro contribuţia asociaţiei va fi de 30% din costurile reabilitării. Diferenţele de până la 40% vor fi asigurate de autorităţile publice.

Începând cu data de 1 noiembrie, potenţialii beneficiarii vor putea depune proiectele la sediile Agenţiilor de Dezvoltare Regională.