Ai mânca aşa ceva? Găinile cu pielea şi organele NEGRE, delicatesă în China. Află ce gust au FOTO

Știați că există pui negri? Și nu e vorba de pene negre, ci pielea, oasele și chiar organele interne. Există mai multe rase de pui negri în lume, în special în Asia, dar cel mai popular de toate este puiul chinezesc "Silkie".

RomaniaTV.net
18 sept. 2013, 08:27

Găinile Silkie sunt păsări frumoase, acoperite cu pene pufoase, care se spune că sunt moi ca mătasea. Pielea lor este o culoare închisa – albăstruie, carnea este bej închis, iar oasele și unele organe interne sunt negre. Deși în lumea occidentală puii Silkie sunt vânduţi în principal pentru scopuri ornamentale, în țări precum China, aceştia sunt consideraţi un super-aliment și sunt apreciaţi pentru aroma lor, potrivit OddityCenter.

Numite „Wu Gu ji” sau „puiul cu oase negre”, găinile Silkie sunt apreciate pentru valoarea lor medicală încă din secolul al șaptelea sau al optulea. Femeile din China consumă aceşti pui după ce au născut pentru a căpăta un plus de energie, dar se spune că au, de asemenea, un efect pozitiv asupra sângelui, plămânilor și stomacului. Carnea Silkie este rareori prăjită. Pentru a profita din plin de proprietățile sale curative, chinezii se o folosesc în principal să facă o supă de culoarea chihlimbarului.

VEZI ŞI Cea mai scumpă porţie de paste din lume depăşeşte 2.000 de dolari. Vezi ce conţine

Conform unui studiu genetic publicat în 2011, trăsătura unică a puilor Silkie, cunoscută sub numele de fibromelanosis, este cauzată de o mutație genetică neobișnuită. Un alt lucru interesant despre găinile silkie este conținutul lor ridicat de carnozină, o peptidă naturală care este vândută ca supliment alimentar.

Dacă vă întrebați ce gust are această carne de pui, cei mai mulți oameni spun că nu e diferit de puiul traditional, dar unii spun că este un pic mai dulce .