Ai mâncărimi în ureche? Cum să scapi rapid de această problemă agasantă

Mancarimile din urechi sunt foarte suparatoare, mai ales pentru faptul ca e greu sa ajungi sa te scarpini. Senzatia este groaznica. 

RomaniaTV.net
29 mai 2016, 07:13
Ai mâncărimi în ureche? Cum să scapi rapid de această problemă agasantă

Mancarimile urechilor pot fi cauzate de mai multi factori, scrie secretele.com. Unii oameni au pur si simplu o sensibilitate aparte, tesuturile nervoase fine din aceasta zona fiind foarte sensibile din nastere. Aceasta sensibilitate crescuta amplifica simptomele si creste inclusiv frecventa acestora. Un alt factor cauzator este uscaciunea pielii.

Citeşte şi A amestecat oţet şi alcool şi le-a pus în ureche! Uite ce i s-a întâmplat 60 de secunde mai târziu

Proasta lubrifiere cu ceara a urechii interne poate duce la uscarea excesiva a pielii, iar descuamarea survenita genereaza mancarime.

In plus, orice schimbari fiziologice ale mediului urechii pot genera astfel de probleme. Cele mai intalnite cauze sunt infectiile, reactiile alergice, iritatiile produse de casti audio si aparate auditive, inundarea urechii cu apa sau psoriazisul.

Atentie! Daca simptomele de mancarime sunt insotite de sangerari, dureri acute, scurgeri purulente, sau pierderi de auz, se recomanda sa mergi neaparat la un control ORL.

Oricat de suparatoare ar fi mancarimea, rezista pe cat posibil tentatiei de a folosi betisoare pentru urechi sau alte mijloace pentru a te scarpina!

Aceasta practica creste riscul de a dezvolta infectii bacteriene sau alte complicatii. In fiecare an se inregistreaza mii de urgente legate de ranirea sau suprainfectarea urechilor in urma folosirii betisoarelor pentru urechi. Aceste instrumente nu fac altceva decat sa impinga mai adanc ceara in ureche, crescand riscul de formare a dopurilor.

Citeşte şi Incredibil ce se întâmplă dacă ţii un căţel de usturoi în ureche câteva secunde!

In loc sa folosesti betisoare pentru urechi, incearca aceste remedii casnice foarte eficiente pentru calmarea iritatiilor si mancarimii din urechi:

Ulei cald – Poti folosi ulei de masline, de cocos, vegetal sau ulei din arbore de ceai. Incalzeste o cantitate mica (o lingurita) la temperatura camerei, apoi foloseste o pipeta pentru a turna cateva picaturi in ureche. Lasa-l sa actioneze un minut sau doua, apoi inclina capul intr-o parte pentru a incuraja scurgerea acestuia afara din ureche.

Apa oxigenata – Amesteca in parti egale apa de la robinet sau distilata cu apa oxigenata. Inclina capul pe-o parte si picura putina solutie cu o pipeta. Procedeaza la fel pentru a elimina lichidul, apoi sterge surplusul cu un tampon de vata sterila. Repeta procedura de mai multe ori daca este nevoie.

Aloe Vera – Aplica in ureche 3-5 picaturi de aloe vera, lasa gelul sa actioneze cateva secunde, apoi inclina capul intr-o parte ca sa-l elimini. Gelul de aloe vera formeaza o pelicula protectoare si restabileste pH-ul optim al urechii. In plus, are proprietati antiinflamatorii si emoliente, ajutand la calmarea iritatiei si mancarimii.

Alcool si otet – Amesteca alcool pentru frectie si otet alb distilat in cantitati egale. Inmoaie un disc de bumbac in acest lichid si picura-l usor in ureche. Dupa 5-10 secunde, inclina capul intr-o parte ca sa elimini solutia de alcool, dupa care sterge surplusul cu vata sterila. Nu exagera cantitatea folosita pentru a nu usca excesiv epiteliile canalului auditiv.